Την κατάκτηση του Coppa Italia για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και για 9η φορά, συνολικά, στην ιστορία της πανηγυρίζει η Ίντερ, η οποία βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ κόντρα στη Φιορεντίνα αλλά με δύο γκολ του Λαουτάρο έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1 στο Ολίμπικο.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους Βιόλα, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3′ με το πλασέ του Γκονζάλες μετά το γύρισμα του Ικονέ από αριστερά. Η ομάδα της Φλωρεντίας ήταν ορεξάτη αλλά οι Νερατζούρι ανέβασαν σιγά-σιγά την απόδοσή τους και αφού έχασαν ευκαιρία με τον Τζέκο στο 24′, έκαναν λίγα λεπτά μετά την ανατροπή.

Στο 29′ ο Λαουτάρο πήρε την κάθετη του Μπρόζοβιτς και εκτέλεσε για το 1-1, ενώ στο 36′ σκόραρε με ωραίο τρόπο μετά τη σέντρα του Μπαρέλα, μετατρέποντας το 1-0 σε 1-2. Αυτό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα δηλαδή, με τη Φιορεντίνα να προσπαθεί για την ισοφάριση στο β’ μέρος και κυρίως από το 70′ κι έπειτα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Έτσι, η Ίντερ στέφθηκε κυπελλούχος Ιταλίας και θα πάει με ακόμη καλύτερη ψυχολογία στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι, στις 10 Ιουνίου, στον τελικό του Champions League.