Σκάνδαλο με στημένους αγώνες προέκυψε στο ποδόσφαιρο της Λευκορωσίας και οι αρμόδιοι δεν δίστασαν να τιμωρήσουν σκληρά τις εμπλεκόμενες ομάδες, με τη Σαχτιόρ να χάνει το περσινό πρωτάθλημα και την Ενεργκέτικ να χάνει τη 2η θέση, πράγμα που σημαίνει ότι ο τίτλος καταλήγει στη Μπάτε Μπορίσοφ, ενώ παράλληλα υπάρχουν και αφαιρέσεις δεκάδων βαθμών.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της χώρας, οι αποκαλύψεις αφορούν τις Σαχτιόρ και Ενεργκέτικ, δηλαδή τις ομάδες που τερμάτισαν στην 1η και 2η θέση αντίστοιχα στο περσινό πρωτάθλημα. Τώρα όμως, έπειτα από όσα ήρθαν στο φως, τα δεδομένα άλλαξαν…

Η Σαχτιόρ τιμωρήθηκε με αφαίρεση του τίτλου, με αφαίρεση 30 βαθμών από τη φετινή σεζόν και άλλων 20 για την επόμενη, ενώ η Ενεργκέτικ έχασε τη 2η θέση και της αφαιρέθηκαν 20 βαθμοί για φέτος και άλλοι 10 για την επόμενη χρονιά.

Με αφαίρεση βαθμών, 10 για φέτος και 5 για του χρόνου, τιμωρήθηκε και η Μπελσίνα επειδή συμμετείχε σε στημένο αγώνα με τη Σαχτιόρ, με το πρωτάθλημα τελικά, έπειτα από όλες αυτές τις τιμωρίες, να καταλήγει στη Μπάτε Μπορίσοφ.