Με γκολ του Ροσέρο ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του, όπως έγινε και με τους Αρκάδες χάρη στα αποτελέσματα των άλλων αγώνων, οπότε οι δύο ομάδες περιμένουν πλέον τις… καλοκαιρινές διακοπές.

Οι δύο ομάδες ήξεραν ότι με ισοπαλία θα εξασφάλιζαν αμφότερες την παραμονή και μαθηματικά και η αλήθεια είναι πως όλα έδειχναν ότι έτσι θα γινόταν, ότι το παιχνίδι θα έληγε χωρίς νικητή. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν είχαν φάσεις για να σκοράρουν.

Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι είχαν τις στιγμές τους, καμία από τις δύο ομάδες όμως δεν ήταν τόσο… πειστική. Μέχρι που μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή στο 62′ ο Ροσέρο, ο οποίος έδωσε πνοή στον ΠΑΣ.

Αυτός ήταν που απείλησε στο 65′ με διαγώνιο σουτ και αυτός ήταν που έβαλε και το μοναδικό γκολ της συνάντησης, στο 84′, με κοντινό σουτ, δίνοντας τη νίκη με 1-0 και την παραμονή στην ομάδα των Ιωαννίνων, με τον Αστέρα να πανηγυρίζει επίσης την παραμονή του, παρά την ήττα, λόγω των αποτελεσμάτων στα άλλα ματς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης (90′ Μπορταγκαράι), Πήλιος, Μορέιρα (62′ Κόντε), Λιάσος, Γκίνο, Τζίμας, Παμλίδης (90′ Καραχάλιος), Μπάλαν (62′ Ροσέρο).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Ρεγκίς (88′ Μπερτόγλιο), Τιλίκα (79′ Σανταφέ), Μπαρτόλο, Σίτο (88′ Κωστέας).