Η Μπαρτσελόνα υπέστη την πρώτη της ήττα στην La Liga έπειτα από δύο μήνες καθώς στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος έχασε με 2-1 από τη Ράγιο Βαγεκάνο στο «Εστάδιο δε Βαγέκας». Έτσι, οι «μπλαουγκράνα» παρέμειναν στο +11 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν κατάφεραν να κάνουν ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Η Ράγιο Βαγεκάνο εξελίσσεται σε… κακό δαίμονα της Μπάρτσα επί των ημερών του Τσάβι Ερνάντεθ στον πάγκο της. Αυτή ήταν η 4η φορά που αναμετρήθηκαν αφότου ο Καταλανός ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου όπου διέπρεψε ως ποδοσφαιριστής και σε καμία από αυτές η ομάδα του δεν πανηγύρισε.

Η Μπάρτσα πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση και σε κανένα σημείο του ματς δεν «διάβασε» σωστά τις ανάγκες του παιχνιδιού. Ο Άλβαρο Γκαρθία έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ στο 19′. Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειές τους και στο 53′ ο Φραν Γκαρθία αύξησε τη διαφορά. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μείωσε για την Μπαρτσελόνα στο 83′, αλλά από εκεί κι έπειτα οι «μπλαουγκράνα» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ τους.

Νίκες για Ατλέτικο, Αλμερία και Θέλτα

Στο μεταξύ, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 3-1 της Μαγιόρκα το «Μετροπολιτάνο» για την 31η αγωνιστική της Λα Λίγκα και πλησίασε τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης στους δύο βαθμούς. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ (20′ Νάστασιτς), αλλά στη συνέχεια επιβλήθηκε δίχως δυσκολία και έφτασε σε μια άνετη νίκη χάρις στα τέρματα των Ροδρίγο Ντε Πολ (45’+2′), Αλβαρο Μοράτα (47′) και Γιανίκ Καράσκο (77′). Σε άλλα ματς, η Αλμερία πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί της Χετάφε στο «Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ» με 2-1 και πήρε βαθιά ανάσα στη «μάχη» για την παραμονή. Ο Λουίς Σουάρες πέτυχε και τα δύο τέρματα των Ανδαλουσιάνων (7′, 58′), ενώ για τους «αθουλόνες» μείωσε ο Μαγιοράλ (71′), ενώ η Θέλτα νίκησε με 1-0 (90′ Αϊντού) την καταδικασμένη Έλτσε εντός έδρας.