Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου το πίστευε αλλά η Ίντερ αποδείχθηκε πιο έτοιμη και πιο έμπειρη, με αποτέλεσμα να πάρει μεγάλη νίκη με 2-0 στη Λισαβόνα, χάρη σε γκολ των Μπαρέλα και Λουκάκου, στον πρώτο προημιτελικό του Champions League, έχοντας τεράστιο προβάδισμα πλέον για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Μιλάνο.

Οι οπαδοί των γηπεδούχων δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα αλλά δεν ήταν εντυπωσιακή και η απόδοση των δύο ομάδων, οι οποίες πέρασαν το πρώτο 10λεπτο προσπαθώντας να βρουν ρυθμό και τελικά δεν βρήκαν… Έτσι, με εξαίρεση το σουτ του Σίλβα στο 16′, εντός περιοχής, που απέκρουσε ο Ονάνα μετά το λάθος του Νταρμιάν στην προσπάθειά του να απομακρύνει, δεν υπήρξε κάποια άλλη καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο.

Διάστημα στο οποίο οι Πορτογάλοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Ιταλούς να παίρνουν κάποια μέτρα από ένα σημείο κι έπειτα, χωρίς όμως να γίνουν απειλητικοί. Έγιναν όμως στο β’ μέρος και αγκάλιασαν την πρόκριση…

Στο 51′ ο Μπαστόνι σέντραρε και ο Μπαρέλα με κεφαλιά έκανε το 0-1, για να ακολουθήσουν μεγάλες ευκαιρίες με τους Μχιταριάν και Ντάμφρις, στους οποίους ο εκπληκτικός Βλαχοδήμος είπε «όχι». Στο 82′, όμως, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο πέναλτι του Λουκάκου μετά το χέρι του Ζοάο Μάριο, με την Ίντερ να φεύγει από τη Λισαβόνα με μεγάλη νίκη με 2-0 και να ετοιμάζεται να σφραγίσει την πρόκριση στους ημιτελικούς την επόμενη εβδομάδα στη ρεβάνς του Μεάτσα.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Α. Σίλβα, Μοράτο, Γκριμάλντο, Σικίνιο, Λουίς (64′ Νέρες), Ρ. Σίλβα, Μάριο, Άουρσνες, Ράμος.

Ιντερ: Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (90′ Ντε Φράι), Ντάμφρις (87′ Ντ’Αμπρόζιο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Μχιταριάν, Ντιμάρκο (63′ Γκόσενς), Λαουτάρο (63′ Κορέα), Τζέκο (63′ Λουκάκου).