Ο Ιωνικός υποδέχθηκε τον Αστέρας Τρίπολης για τη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League 1 με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες του για αποφυγή του υποβιβασμού και τα κατάφερε με το τελικό 1-0 με το γκολ του Καρμόνα στο 9ο λεπτό.

Κάθε παιχνίδι είναι και τελικός για τους Νικαιώτες που δίνουν μάχη για να παραμείνουν στην κατηγορία και έχοντας και τη συμπαράσταση των οπαδών τους, οι οποίοι δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα, μπήκαν δυνατά στο ματς, απείλησαν στο 5′ με τη γυριστή κεφαλιά του Μάντζη και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 9′ με το αυτογκόλ του Καρμόνα μετά το γύρισμα του Μύγα από αριστερά (1-0).

Οι Αρκάδες προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά δεν ήταν καλοί και οι γηπεδούχοι πίεσαν και για δεύτερο γκολ, το οποίο θα μπορούσαν να πετύχουν στο 22′ με τον Σεμπά αλλά και στο 29′ με τον Μάντζη, το συρτό σουτ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Τσιφτσής.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, κυλούσε καλά για τον Ιωνικό που απείλησε και στο 54′ ξανά με τον Μάντζη, ενώ ο Αστέρας προσπαθούσε αλλά δεν κατάφερνε να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις και να πλησιάσει στην ισοφάριση. Μια ισοφάριση που δεν ήρθε ποτέ όμως, αφού στο 90′ ο Ιγκλέσιας είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 αλλά αστόχησε με κεφαλιά.

Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το τέλος, με τους Νικαιώτες να ανεβαίνουν στους 21 βαθμούς, στο +2 από τον τελευταίο Λεβαδειακό και στο -2 από ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία που είναι ασφαλείς αυτή τη στιγμή.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μασάς (85′ Γούλερι), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό (90′ Μπουενά), Σάκιτς, Σεμπά, Φαντιγκά (79′ Σόουζα), Κάνιας, Μάντζης (90′ Ελευθεριάδης).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα (68′ Τζουκάνοβιτς), Πίτσου, Καστάνιο, Τασουλής, Αλάγκμπε (73′ Ιγκλέσιας), Σανταφέ (68′ Τιλίκα), Ριέρα (53′ Μπαρτόλο), Σίτο (73′ Ντεμιντένκο), Μπερτόγλιο, Μπαράλες.