Η Μπάγερν Μονάχου αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας την απόλυση του Γιούλιαν Νάγκελσμαν και την αντικατάστασή του από τον Τόμας Τούχελ, με τον διεθνή Τύπο να στέκεται τώρα στο πόσο ακριβά πλήρωσαν οι Βαυαροί την επιλογή που έκαναν το 2021 και την απόφαση που πήραν τώρα, πριν καν συμπληρωθεί μια διετία συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ήταν καλοκαίρι του 2021 όταν οι Βαυαροί ανακοίνωναν την πρόσληψη του… πιτσιρικά Νάγκελσμαν, ο οποίος παρουσιαζόταν σαν ο προπονητής του μέλλοντος. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν οι δύο πλευρές αφού πριν λίγα 24ωρα ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας τους.

Μια απόφαση που είναι και η πιο «ακριβή» στην ιστορία του κλαμπ, με τους αριθμούς να δείχνουν ότι ο Νάγκελσμαν κόστισε τελικά 65 εκατ. ευρώ στη Μπάγερν για λιγότερο από δύο χρόνια. Οι Βαυαροί είχαν πληρώσει 25 εκατ. ευρώ στη Λειψία το 2021 για να μπορέσουν να προσλάβουν τον Νάγκελσμαν, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο πέντε χρόνων με ετήσιες απολαβές που έφταναν στα 8 εκατ. ευρώ.

Αυτά τα λεφτά, ο Γερμανός προπονητής θα τα πάρει κανονικά μέσω της αποζημίωσης, οπότε η Μπάγερν θα έχει πληρώσει συνολικά 65 εκατ. ευρώ για αυτόν, απολύοντάς τον πριν καν συμπληρώσει δύο χρόνια στον πάγκο της ομάδας.