Την πρόκριση για τους «8» του Europa League πήραν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γιουβέντους, οι οποίες νίκησαν και εκτός έδρας τις Μπέτις και Φράιμπουργκ με 1-0 και 2-0 αντίστοιχα, την ίδια ώρα που η Φέγενορντ ισοπέδωνε με 7-1 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Φενέρμπαχτσε νικούσε με 1-0 τη Σεβίλλη, η οποία όμως προκρίθηκε χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα.

Η Γιουνάιτεντ είχε νικήσει με 4-1 τη Μπέτις στο Όλντ Τράφορντ, οπότε η υπόθεση-πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί. Για το τυπικό της υπόθεσης, όμως, έπρεπε να γίνει και το δεύτερο παιχνίδι, στο οποίο οι Άγγλοι πήραν δεύτερη νίκη. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι με τον Χοακίν και οι φιλοξενούμενοι με τον Βέγκχορστ. Στο 58′, πάντως, ο Ράσφορντ με πολύ ωραίο σουτ από τα 25 μέτρα βρήκε δίχτυα για το 0-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Δεύτερη νίκη και η Γιούβε

Στη Γερμανία η Φράιμπουργκ υποδέχθηκε τη Γιουβέντους με στόχο να ανατρέψει το 1-0 με το οποίο είχε ηττηθεί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι Ιταλοί ήταν όσο σοβαροί έπρεπε και κλείδωσαν την πρόκριση με δεύτερη νίκη. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι άνοιξε το σκορ στο 45′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βλάχοβιτς μετά το χέρι του Γκούλντε που είδε και 2η κίτρινη κάρτα, με τους Γερμανούς να μένουν με 10 παίκτες και τη Γιούβε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση, έχοντας δοκάρι στο 93′ με τον Κιέζα, ο οποίος τελικά στο 95′ διαμόρφωσε το 0-2 με πλασέ εντός περιοχής μετά την πάσα του Ραμπιό.

Ισοπεδωτική η Φέγενορντ κόντρα στη Σαχτάρ

Στο Ρότερνταμ η Φέγενορντ φιλοξένησε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στη ρεβάνς του 1-1 στο πρώτο παιχνίδι και δεν της άφησε κανένα περιθώριο να σκεφτεί την πρόκριση, διαλύοντάς τη με 7-1! Οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ στο 9′ με τον Χιμένες και έκαναν το 2-0 στο 24′ με τον Κόκτσου, ο οποίος σκόραρε και στο 38′, με πέναλτι αυτή τη φορά, για το 3-0. Από εκεί και πέρα, στο 49′ ο Ιντρίσι έκανε το 4-0, στο 60′ ο ίδιος παίκτης βρήκε ξανά δίχτυα για το 5-0, στο 64′ ο Γιαχανμπάκς έγραψε το 6-0 και 67′ ήρθε το 7-0 από τον Ντανίλο, με τους Ουκρανούς να πετυχαίνουν το γκολ της τιμής στο 87′ με τον Κέλσι (7-1).

Νίκη η Φενέρ, πρόκριση η Σεβίλλη

Στους «8» του Europa League πέρασε και η Σεβίλλη, η οποία είχε νικήσει με 2-0 στον πρώτο αγώνα τη Φενέρμπαχτσε και πήγε στην Τουρκία για να σφραγίσει την πρόκριση. Όπως και έκανε δηλαδή, αν και ηττήθηκε με 1-0. Οι Τούρκοι σκόραραν στο 41′ με πέναλτι του Βαλένσια και πίεσαν στη συνέχεια για το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, χωρίς όμως να καταφέρουν να το πετύχουν.