Έπειτα από επτά διαδοχικές νίκες, ο Ολυμπιακός υπέστη ήττα και πάλι στη Euroleague καθώς στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής έχασε με 83-62 από την Αρμάνι Μιλάνο στο «Mediolanum Forum». Πλέον, έχει ρεκόρ 18-8 και έπεσε από την κορυφή, όπου βρίσκεται πια η Ρεάλ Μαδρίτης (18-7 και με ματς λιγότερο), ενώ ίδια επίδοση με τους Πειραιώτες έχει η Μπαρτσελόνα, που επισκέπτεται το ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα.

Η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό και τους χίλιους οπαδούς των «ερυθρόλευκων» με μια ελληνική σημαία στα μάτριξ του γηπέδου, ενώ τηρήθηκε ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Η πρώτη περίοδος ήταν ισορροπημένη. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ποιότητά του εξαιτίας των πολλών λαθών του (είχε πέντε έναντι κανενός των Ιταλών) με αποτέλεσμα η άμυνά του να είναι ευάλωτη σε σχετικά εύκολα καλάθια (7/9 είχε η Αρμάνι Μιλάνο). Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 20-17.

Με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ συνεχίστηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο. Η Αρμάνι Μιλάνο μπορεί να είναι μια από τις χειρότερες ομάδες της φετινής Euroleague, αλλά στην έδρα της παραμένει ανταγωνιστική και επιπλέον διαθέτει ίσως τον κορυφαίο Ευρωπαίο προπονητή, τον Έτορε Μεσίνα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να… προσφέρει ευκολίες στην ιταλική επίθεση με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια με μειονέκτημα τριών πόντων (35-32), που μάλλον ήταν και λίγοι για το πόσο άσχημα έπαιζε (11 λάθη).

Στην 3η περίοδο, ο Ολυμπιακός πλησίασε στον πόντο (35-34) με δύο ελεύθερες βολές του Σάσα Βενζένκοφ, αλλά από εκεί κι έπειτα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν συνέχισε καλά, έχοντας παράπονα και από ορισμένες αποφάσεις των διαιτητών. Η Αρμάνι Μιλάνο με σερί 9-0 «έχτισε» διαφορά δέκα πόντων, ενώ απέμεναν έξι λεπτά για το τέλος του δεκαλέπτου. Η «ψαλίδα» άνοιξε ως τους 15 πόντους προτού υπάρξει αντίδραση με τρίποντο του ΜακΚίσικ κι ακόμη ένα μικρό σερί έξι πόντων. Ωστόσο, δεν… κράτησε. Η Αρμάνι Μιλάνο βρήκε ελεύθερα σουτ κι ανέβασε τη διαφορά πάλι στο +15 (61-46).

Έτσι, ο Ολυμπιακός είχε μια πολύ δύσκολη αποστολή στην τελευταία περίοδο και δεν το είχε μέσα του να τη φέρει εις πέρας. Ένα γρήγορο 5-0 της Αρμάνι Μιλάνο εκτόξευσε τη διαφορά στο +20. Ο Γουόκαπ απάντησε και παίρνοντας την ομάδα πάνω του μείωσε στους 12 με πεντέμιση λεπτά να απομένουν στο ρολόι. Οι γηπεδούχοι, όμως, «ξύπνησαν» και ξέφυγαν με 16 και στη συνέχεια διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά το προβάδισμά τους.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 35-32, 61-46, 83-62

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Έτορε Μεσίνα): Ντέιβις 8, Λουγουαγού-Καμπαρό 9 (1), Μήτρου-Λονγκ 3 (1), Τονούτ 7 (1), Μελί 10 (1), Μπάρον 18 (4), Νέιπιερ 9 (1), Ρίτσι 8 (2), Χάινς 6, Φόιγκτμαν 5 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 10 (1), Κέιναν 2, Λούντζης, Λαρεντζάκης 6 (2), Φαλ 4, Σλούκας 8, Βεζένκοφ 10 (2), Παπανικολάου 8 (1), Μπολομπόι, Πίτερς 5 (1), Μπλακ 4, ΜακΚίσικ 5 (1)