Ο προπονητής της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, ήταν εμφανώς ευδιάθετος μετά τη νίκη της ομάδας του επί της Ζάλτσμπουργκ με 2-0 στο «Ολίμπικο» το βράδυ της Πέμπτης (23/2) που της χάρισε μια θέση στους «16» του UEFA Europa League, καθώς ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 από την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Μετά το τέλος του ματς, στη συνέντευξη Τύπου, ο Πορτογάλος είχε διάθεση για… αστεία και όταν κατάλαβε πως δεν υπήρχε ούτε ένας Αυστριακός δημοσιογράφος στην αίθουσα Τύπου στράφηκε στο μεταφραστή που προσέλαβε η Ρόμα για τις ανάγκες του ματς και τού είπε: «Πάρε τα λεφτά και τρέχα!». Το συμβάν προκάλεσε γέλια εκείνη την στιγμή, ενώ φυσικά έκανε και το γύρο του διαδικτύου.

Στη φάση των «16» του Europa League, η Ρόμα θα κοντραριστεί με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στις 9 και 16 Μαρτίου και θα επιχειρήσει να περάσει στα προημιτελικά του θεσμού. Στο μεταξύ, στη Serie A βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης και παλεύει για να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου UEFA Champions League.

Όσο για τον Ζοσέ Μουρίνιο, οι φήμες τον θέλουν να είναι ανοικτός να φύγει από τους «τζαλορόσι» σε περίπτωση που υπάρξει κάποια καλύτερη πρόταση το καλοκαίρι καθώς είναι δυσαρεστημένος με τις δυσκολίες που έχει το κλαμπ να κάνει σημαντικές μεταγραφές. Μεταξύ των ομάδων που φέρεται να ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες του βρίσκεται και η Παρί Σεν Ζερμέν, σε περίπτωση που αυτή η σεζόν δεν εξελιχθεί θετικά για το γαλλικό σύλλογο.