Ο φετινός τελικός του κυπέλλου Ελλάδας έχει γίνει θέμα εδώ και μήνες λόγω της επιθυμίας της ΕΠΟ να γίνει αυτός στο εξωτερικό, αλλά ο Τάκης Μπαλτάκος άφησε πλέον ανοιχτό και το ενδεχόμενο διεξαγωγής του στο ΟΑΚΑ αν συμφωνήσουν οι δύο ομάδες που θα είναι φιναλίστ και δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι αρνητικός.

Το ένα ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, με τους κιτρινόμαυρους να επικρατούν με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι στην OPAP Arena. Το άλλο ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Λαμία και ακόμη δεν έχει γίνει ούτε καν το πρώτο παιχνίδι, το οποίο είχε αναβληθεί λόγω του χιονιά. Παρ’ όλα αυτά, όλοι αντιλαμβάνονται ότι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση είναι οι Θεσσαλονικείς.

Σε μια τέτοια περίπτωση, με βάση όσα έλεγε ο πρόεδρος της ΕΠΟ επί μήνες, ο τελικός δεν θα μπορεί να γίνει στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ συγκεκριμένα. Εκτός κι αν υπάρξει, όπως έχει σημειώσει ο Μπαλτάκος, συμφωνία ανάμεσα στους δύο φιναλίστ. Αν, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αναμένεται να είναι μία από τις δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο, δεχθεί να παίξει στην Αθήνα.

Είναι πιθανό κάτι τέτοιο; Η απάντηση είναι πως… δεν είναι τόσο απίθανο όσο νομίζει κανείς. Στη διοίκηση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, όπως διαρρέει από Θεσσαλονίκη, δεν είναι και τόσο αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν θεωρούν, δηλαδή, ταμπού το να γίνει και πάλι στο ΟΑΚΑ ο τελικός, δεν είναι κάθετα αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δέχονται να το συζητήσουν σαν πιθανότητα, με λίγα λόγια. Και από τη στιγμή που δέχονται να το συζητήσουν, σημαίνει ότι είναι πιθανό να πουν «ναι».

Για να συμβεί, όμως, αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι οπαδοί, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι οι τελικοί γίνονται στην Αθήνα, αφού το κόστος της μετακίνησης ήταν μεγάλο. Αν, επομένως, οι οπαδοί δεν αντιδράσουν, αν δεν ξεσηκωθούν, τότε είναι πιθανό ο φετινός τελικός του κυπέλλου Ελλάδας να διεξαχθεί ξανά στο ΟΑΚΑ ακόμη κι αν συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ σε αυτόν.