Σε έναν ημιτελικό που έγινε… με μία μέρα καθυστέρηση και χωρίς οπαδούς, έπειτα από όσα συνέβησαν την Τετάρτη (15/2) και οδήγησαν στην αναβολή του, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-1 εκτός έδρας, σκορ με το οποίο είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι, παίρνοντας στη συνέχεια και το «χρυσό» σετ και την πρόκριση για τον τελικό του Challenge Cup, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι.

Η εκτός έδρας νίκη με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι έδινε στους πράσινους τον τίτλο του φαβορί, με τους οπαδούς τους να περιμένουν πώς και πώς τη ρεβάνς. Την Τετάρτη (15/2), όμως, όσα έγιναν στο κλειστό του Αγίου Θωμά με την ένταση ανάμεσα σε οπαδούς-αστυνομία, τη χρήση χημικών και τους εκατέρωθεν τραυματισμούς, είχαν ως συνέπεια το παιχνίδι να αναβληθεί.

Έτσι, έγινε σήμερα (16/2) χωρίς οπαδούς, γεγονός που αρχικά δεν φάνηκε να επηρεάζει τον Παναθηναϊκό αφού πήρε με 25-22 το πρώτο σετ και ήθελε άλλο ένα για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup. Κάπου εκεί, όμως, άρχισε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού και ήταν εντυπωσιακή.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν με 27-25 το δεύτερο σετ και με 25-21 το τρίτο και προσπέρασαν με 2-1, έχοντας την ψυχολογία υπέρ τους. Κάτι που αποδείχθηκε και από το 25-17 με το οποίο έκαναν το 3-1, στέλνοντας τον ημιτελικό στο «χρυσό» σετ.

Εκεί ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στον Παναθηναϊκό που δεν έδειχνε να το πιστεύει, με τους Πειραιώτες να επικρατούν και σε αυτό με 15-6 και να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό, όπου τους περιμένει η Μακάμπι.

Τα σετ: 25-22, 25-27, 21-25, 17-25, 6-15