Η ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ έδινε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να πλησιάσει στο -4 από την κορυφή με νίκη επί του Ατρόμητου και όταν άνοιξε το σκορ με τον Μπακαμπού έδειχνε έτοιμος να το κάνει, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε την ισοφάριση από τον Φριντζόνσον και έμεινε στο 1-1, γεγονός που σημαίνει ότι είναι τελικά στο -6 από τον πρωτοπόρο.

Οι Πειραιώτες είχαν πολύ μεγάλο κίνητρο αφού θα μπορούσαν να πλησιάσουν στο -4 από την κορυφή και να μπουν… με 1.000 στη μάχη του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν το έδειξαν στο ξεκίνημα του αγώνα. Βασικά, σε όλο το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μίτσελ ήταν νωχελική και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν είχε καμία καθαρή ευκαιρία.

Ένα πλασέ του Μπιέλ στο 24′ που απέκρουσε ο Γιαννιώτης ήταν ό,τι είχαν να επιδείξουν οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο 45λεπτο και αυτό τα λέει όλα για την απόδοσή τους. Όσο για τους Περιστεριώτες, οι οποίοι πατούσαν καλύτερα και ειδικά στο ξεκίνημα, είχαν δύο φάσεις μέσα σε δύο λεπτά, αλλά ο Πασχαλάκης είπε «όχι» στον Στρούγγη που πήγε για γκολ με προβολή στο 13′, ενώ ένα λεπτό μετά ήταν ο Ρομπάιγ αυτός που δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο β’ μέρος, πάντως, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος από το ξεκίνημά του, πήρε την κατοχή της μπάλας, είχε φάση στο 52′ με το ωραίο σουτ του Χάμες με το εξωτερικό και τελικά δύο λεπτά μετά, στο 54′, άνοιξαν το σκορ με τον Μπακαμπού μετά την πάσα του Μπιέλ με τη μία (0-1). Και όχι μόνο αυτό αλλά στο 58′ ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να κάνει και το 0-2 με τακουνάκι αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Ατρόμητος, επομένως, έμεινε ζωντανός και στο 61′ στάθηκε άτυχος με το δοκάρι σε κεφαλιά του Φρίντζονσον, ο οποίος όμως εξιλεώθηκε στο 64′ φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας μετά τη μπαλιά του Ρομπάιγ και τελειώνοντας όμορφα τη φάση για το 1-1!

Ο Μίτσελ άρχισε αμέσως τις αλλαγές αφού έβλεπε ότι το παιχνίδι πήγαινε να στραβώσει και τελικά όντως στράβωσε, αφού οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να φύγουν από το Περιστέρι με τη νίκη. Θα μπορούσαν να το κάνουν αν στο 91′ η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα μετά την ωραία ατομική ενέργεια του Χάμες και το τελείωμα με το δεξί, θα μπορούσαν όμως και να ηττηθούν αν στο 81′ ο Φριντζόνσον δεν αστοχούσε από κοντά σε πολύ μεγάλη ευκαιρία του Ατρόμητου.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (76′ Οικονομίδης), Γκονθάλεθ, Φριντζόνσον (82′ Τζοβάρας), Ροτάριου, Ρομπάιγ (88′ Τζαβίδας), Κιάρτανσον (82′ Κωτσόπουλος).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι (84′ Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (70′ Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (46′ Μασούρας), Χάμες, Μπιέλ (84′ Σαμασέκου), Μπακαμπού (70′ Ελ Αραμπί).