Στα Μουντιάλ δεν παίζουν… μπάλα μόνο οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι προλήψεις τους. Ελάχιστοι όπως οι Αργεντινοί που προσπαθούν να δουν οιωνούς επιτυχίας ή αποτυχίας σε κάθε στατιστικό σε κάθε κατάσταση που μοιάζει με κάποια στο παρελθόν. Πιστοί στις δικές τους συνήθειες είναι και τρεις παίκτες της «αλμπισελέστε», που έχουν το δικό τους τελετουργικό.

Οι μέσοι Ροδρίγο Ντε Πολ, Λεάνδρο Παρέδες και Πάπου Γκόμες, οι τρεις που βρίσκονται στον στενό κύκλο του Λιονέλ Μέσι είναι πάντοτε οι πρώτοι που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο πριν από την προθέρμανση των δύο ομάδων προκειμένου να πατήσουν το χορτάρι και να δουν σε τί κατάσταση βρίσκεται. Με ουσιαστικά τον ίδιο ρυθμό βηματισμού λες και βρίσκονται σε… παρέλαση προχωρούν στον αγωνιστικό χώρο με τα χέρια στις τσέπες. Όπου κάποια στιγμή βγάζουν συγκεκριμένες τσίχλες και αρχίζουν να τις μασάνε.

Η διαδικασία άρχισε το καλοκαίρι του 2021 όσο η Αργεντινή πάλευε για την κατάκτηση του Copa America και φυσικά αφού πήρε το τρόπαιο το… τελετουργικό έμεινε.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TyC Sports της Αργεντινής, εκείνος που το άρχισε ήταν ο τερματοφύλακας Εμιλιάνο Μαρτίνες. Και έκανε… ντεμπούτο λίγο προτού φτάσει στον τελικό κι έπαιξε με τον Ισημερινό στα προημιτελικά. Οι παίκτες, δε, έπρεπε να… παλέψουν για να τις αποκτήσουν.

Λόγω των αυστηρών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, η αποστολή της Αργεντινής ήταν απομονωμένη στο ξενοδοχείο και δεν μπορούσε να αποκτήσει τις απαραίτητες προμήθειες. Με μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής σε lockdown, έπρεπε να βρουν τρόπο… Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έδωσε εντολή στον αδερφό του που βρήκε τις τσίχλες και τις έστειλε στο ξενοδοχείο της Αργεντινής στη Βραζιλία.

Στο Κατάρ, το πρόβλημα ήταν πως δεν υπήρχε χώρος για να μπουν στις αποσκευές της ομάδας, που κουβάλησε με τόνους κρέατος και άλλα προϊόντα για τη διατροφή των παικτών. Ο Μαρτίνες και πάλι στράφηκε στον αδερφό του που έστειλε και πάλι τις τσίχλες και το τελετουργικό συνεχίζεται.

Και δεν αλλάζει αναλόγως με το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα το έκαναν και πριν από το ματς με τη Σαουδική Αραβία, αλλά η Αργεντινή έχασε με 2-1. Ίσως οι… τσίχλες να βοηθούν στην ευρύτερη εικόνα του τουρνουά.