Μετά τη νίκη της Μπερ Σεβά ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Πάφο στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι του επί κυπριακού εδάφους και βρέθηκε να χάνει με 2-0 για να το κάνει τελικά 2-2 με δύο γκολ μέσα σε ένα 3λεπτο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χαμογελάει για την επιστροφή του Παλάσιος στη δράση και για την απόδοση των Βέρμπιτς, Κρυπαράκου και Κυριόπουλου.

Οι οπαδοί των πράσινων που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαρα και όμορφο θα ήταν και το γκολ που πήγε να βάλει ο Χουάνκαρ στο 13′ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ που επιχείρησε, με τη συγκεκριμένη φάση να είναι βασικά η μοναδική καλή για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο.

Ένα πρώτο ημίχρονο που έκλεισε άσχημα για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, αφού στο 40′ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το ωραίο σουτ του Βαλακάρι (1-0) και στο 45′ δέχθηκε και δεύτερο γκολ με το γυριστό σουτ του Μπεντανκόρ, ο οποίος κατέβασε ωραία τη μακρινή μπαλιά του Βαλακάρι.

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Γιοβάνοβιτς άρχισε τις αλλαγές και οι πράσινοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν στο 57′ με την κεφαλιά του Σπόραρ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Όιερ, για να ακολουθήσουν κι άλλες αλλαγές στο 62′. Και τελικά δύο από αυτούς που μπήκαν και συγκεκριμένα οι Βέρμπιτς και Κυριόπουλος ήταν από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Οι κυπελλούχοι Ελλάδας βελτιώθηκαν κάπως, ανέβηκαν και μείωσαν στο 77′ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Βέρμπιτς, για να έρθει αμέσως μετά, στο 79′, το 2-2 με το σουτ του Κρυπαράκου εντός περιοχής μετά την πάσα του Βέρμπιτς. Και από εκεί και πέρα, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς προσπάθησε και για τρίτο γκολ στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (62′ Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης (78′ Κρυπαράκος), Πούγγουρας (62′ Σιδεράς), Σάρλια (53′ Μάγκνουσον), Χουάνκαρ (46′ Σάντσες), Συμεωνίδης (Τσοκάι), Πέρεθ (62′ Κυριόπουλος), Μπερνάρ (62′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (46′ Κώτσιρας), Σαβιέρ, Σπόραρ (62′ Καμπετσής).