Στελέχη της FIFA συνομίλησαν την Τρίτη (22/11) με υπεύθυνους της διοργανωτικής επιτροπής του Κατάρ και άλλους τοπικούς αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην… κρίση του ουράνιου τόξου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Μετά τα πολλά περιστατικά που έχουν συμβεί από την έναρξη του Μουντιάλ 2022, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπενθύμισε στους διοργανωτές πως είχε λάβει εγγυήσεις πως το ζήτημα δεν θα λάμβανε τέτοια έκταση.

Τις δύο τελευταίες ημέρες δύο από τα πολλά παρόμοια επεισόδια που είδαν το φως της δημοσιότητας και προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση ήταν η κατάσχεση των καπέλων στα χρώματα του ουράνιου τόξου φορούσαν οι οπαδοί της Ουαλίας πριν από την έναρξη της ισοπαλία 1-1 με τις ΗΠΑ και η περιπέτεια που έζησε ένας Βραζιλιάνος οπαδός.

Η ομάδα υποστηρικτών LGBTQ+ της Ουαλίας Rainbow Wall είπαν ότι ενώ οι άντρες οπαδοί που είχαν μαζί τους καπέλα μπορούσαν να τα φορούν, αυτό δεν συνέβη και με τις γυναίκες. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου τους τα κατάσχεσαν και τους τα επέστρεψαν αργότερα, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Το Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών καταδικάζεται για τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα.

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μόνο περιστατικό. Ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος Βίκτορ Περέιρα κατήγγειλε πως μέλη της ασφάλειας γηπέδου, αλλά και αστυνομικοί τον σταμάτησαν και επιχείρησαν να του πάρουν τη σημαία της βραζιλιάνικης πολιτείας του Περναμπούκο που έχει ένα ουράνιο τόξο, αλλά δεν σχετίζεται με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. «Μου επιτέθηκαν», είπε σε ανάρτησή του στο Twitter και υπογράμμισε πως πρώτα του κατάσχεσαν το κινητό και στη συνέχεια τον υποχρέωσαν να διαγράψει το βίντεο που είχε τραβήξει με το συμβάν προτού τον απελευθερώσουν επιστρέφοντάς του την ηλεκτρονική συσκευή.