Έχοντας από μία νίκη στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο και ο ΟΦΗ ήθελαν το τρίποντο στη μεταξύ τους αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες αλλά τελικά κανείς εκ των δύο δεν τα κατάφερε, με τους Ηπειρώτες να προηγούνται δύο φορές και τους Κρητικούς να ισοφαρίζουν ισάριθμες, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να έχουν από 5 βαθμούς και να συνεχίζουν χέρι-χέρι.

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να απειλούν μόλις στα… 30 δευτερόλεπτα με το δυνατό σουτ του Ροσέρο που απέκρουσε ο Μανδάς και συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο 9′, όταν ο Ντίκο σέντραρε και η μπάλα, τελικά, κατέληξε στον Μπαλογιάννη, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αλλά στο 19′ η ισορροπία… διαταράχθηκε, αφού οι Γιαννιώτες βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση και ο Μορέιρα έκανε το γύρισμα για τον Ροσέρο, ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Κρητικοί, οι οποίοι στο 30′ έχασαν με τραυματισμό τον Ντίκο, ήταν πλέον υποχρεωμένοι να επιτεθούν για την ισοφάριση και θα μπορούσαν να φτάσουν σε αυτή στο 33′ με την κεφαλιά του Μπαλογιάννη μετά τη σέντρα του Λάρσον στο πίσω δοκάρι αλλά ο Πριόρ κατάφερε να αποκρούσει.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 49′, ο ΠΑΣ πλησίασε στο δεύτερο γκολ, ξανά με τον Ροσέρο, αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά από κοντά, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν ζωντανοί και να ισοφαρίζουν, τελικά, στο 56′: Ωραία συνεργασία των Μεγιάδο – Ντουρμισάι – Γκερέρο, για να καταλήξει η μπάλα στον Τοράλ που βρέθηκε απέναντι από τον Πριόρ και πλάσαρε σωστά για το 1-1.

Λίγα λεπτά μετά, στο 60′, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν πάλι το προβάδισμα από το λάθος του Μανδά που έστειλε τη μπάλα στον Ροσέρο αλλά το διόρθωσε με την απόκρουσή του στο τετ α τετ, με την ομάδα του Νίκου Νιόπλια από εκεί και πέρα να έχει την κατοχή της μπάλας και να ελέγχει την κατάσταση. Ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν, γιατί στο 76′ βρέθηκε πάλι πίσω στο σκορ…

Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, μετά το γύρισμα του Μπιλμπάο, ο Μπάλαν έκανε το 2-1 από κοντά και όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αλλά στο 89′ ο Ντιουσέ με ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 2-2, χαρίζοντας τον βαθμό στον ΟΦΗ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριόρ, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ροσέρο, Τζίμας (74′ Μπάλαν), Μορέιρα (88′ Μπαγκαλιάννης), Παμλίδης (64′ Ριένστρα).

ΟΦΗ: Μανδάς, Μαρινάκης (46′ Τζου), Διαμαντής (80′ Γιαννούλης), Βούρος, Μπαλογιάννης, Τοράλ (71′ Ντιουσέ), Μεγιάδο, Περέα (80′ Καμάου), Ντίκο (30′ Ντουρμισάι), Λάρσον, Γκερέρο.