Η ΑΕΚ μπαίνει σε μια νέα εποχή με το νέο γήπεδό της στη Νέα Φιλαδέλφεια, την OPAP Arena, τα εγκαίνια του οποίου μεταδόθηκαν… σε όλο τον πλανήτη μέσω του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είχε τρελαθεί με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε και νιώθει όλο και περισσότερο σαν μέλος της Ένωσης εδώ και χρόνια.

Ο Αργεντίνος προπονητής δεν έχει παρά μόνο λίγους μήνες στον πάγκο της ομάδας, παρ’ όλα αυτά έχει φροντίσει να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερο. Και δεν αναφερόμαστε στα της καθημερινότητας, αλλά στα της ιστορίας του συλλόγου. Ο Αλμέιδα αντιμετωπίζει την ΑΕΚ ως μια πολύ καλή ευκαιρία για την καριέρα του και γι’ αυτό από την πρώτη του μέρα στην Ελλάδα έδειξε ότι δεν ήρθε… για να έρθει, αλλά για να πετύχει.

Έτσι, προσπάθησε από την αρχή να γίνει… ΑΕΚτζής και είναι σε καλό δρόμο, αφού ενημερώνεται συνεχώς για το παρελθόν της ομάδας, την ιστορία του συλλόγου, τις μεγάλες μορφές της και όλα τα σχετικά. Αυτό, μάλιστα, είναι κάτι που ζητάει και από τους παίκτες του, τους ξένους δηλαδή, αφού θέλει να νιώθουν όλοι ότι ανήκουν και ψυχικά στην ομάδα και όχι μόνο επειδή έτσι λέει το συμβόλαιό τους.

Live μετάδοση και αποθέωση από παντού

Η OPAP Arena της ΑΕΚ από ψηλά

Δεν αποτελεί έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι απολάμβανε κάθε στιγμή στα εγκαίνια της OPAP Arena. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε πει πριν λίγες μέρες ότι θα ήθελε να παίξει έστω για 3 λεπτά στο νέο γήπεδο. Δείγμα του πάθους του, το οποίο προσπαθεί να περάσει και στους παίκτες του. Και όχι μόνο… Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Αργεντίνος είχε ενθουσιαστεί τόσο πολύ με όσα έβλεπε αλλά και άκουγε, αφού η ακουστική της OPAP Arena είναι εκπληκτική, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να… διαφημίσει το γεγονός σε όλο τον πλανήτη.

Πώς το έκανε αυτό; Μέσω live μετάδοσης από τους λογαριασμούς του στα social media. Χρσιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, ο Αλμέιδα μετέδιδε live στους ακόλουθούς του σε όλο τον πλανήτη όσα γίνονταν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τα σχόλια που λάμβανε ήταν συνεχώς αποθεωτικά. Όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την ΑΕΚ, για τους οπαδούς της, για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε.

Δεν είναι υπερβολή, επομένως, να πει κανείς ότι ο Αλμέιδα νιώθει ακόμη πιο… Ενωσίτης μετά τη βραδιά των εγκαινίων του νέου γηπέδου. Το οποίο, όμως, θα μπορεί να απολαύσει και τα επόμενα χρόνια μόνο αν η ομάδα φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κάτι για το οποίο δουλεύει καθημερινά στα Σπάτα, ελπίζοντας ότι η συνέχεια οι κιτρινόμαυροι θα είναι καλύτεροι και θα χτίσουν πάνω στη σημαντική εκτός έδρας νίκη που πήραν επί του Παναιτωλικού στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.