Το βράδυ της Κυριακής (18/9) η Ατλέτικο θα υποδεχθεί τη Ρεάλ στο ντέρμπι της Μαδρίτης για την 6η αγωνιστική της La Liga και οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων είπαν να… σφυρίξουν νωρίτερα την έναρξη της αναμέτρησης, κλείνοντας ραντεβού σε πάρκο της ισπανικής πρωτεύουσας για να παίξουν ξύλο.

Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αφού τα τελευταία χρόνια συμβαίνει όλο και πιο συχνά. Πάντα, όμως, όταν συμβαίνει αποτελεί είδηση και το ίδιο συνέβη και τώρα, ειδικά από τη στιγμή που στη Μαδρίτη δεν ήταν συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο. Θα το συνηθίσουν κι αυτοί, όμως, από εδώ και πέρα.

Όπως, λοιπόν, έγραψε η μαδριλένικη Marca, οι ultras των δύο ομάδων συνεννοήθηκαν και έκλεισαν το ραντεβού, θέτοντας και τους όρους: Δέκα από τη μία πλευρά, δέκα από την άλλη. Και όταν παρουσιάστηκαν όλοι στο… πεδίο της μάχης, δόθηκε το σύνθημα και άρχισε το ξύλο, με την ισπανική εφημερίδα να δημοσιεύει και δύο φωτογραφίες από το σκηνικό, χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες για το ποιο ήταν το ακριβές σημείο στο οποίο έγινε.