Με τον Αύγουστο να πλησιάζει στο τέλος του, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να κάνει μια… εσωτερική μεταγραφή ανανεώνοντας το συμβόλαιο του Κώστα Φορτούνη που φαινόταν ότι δεν είχε μέλλον στο λιμάνι, την ίδια ώρα που υπάρχει ενδιαφέρον από δύο χώρες για τον Γιώργο Μασούρα και ο Κάρλος Κορμπεράν περιμένει οπωσδήποτε μια συγκεκριμένη μεταγραφή.

Από την αρχή του καλοκαιριού, όλα τα ρεπορτάζ παρουσίασαν σαν δεδομένο το τέλος του Φορτούνη από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, τόνιζαν και κάτι ακόμη, το γεγονός δηλαδή ότι δεν υπήρχαν επίσημες προτάσεις για την απόκτησή του. Έτσι, όσο ο καιρός περνούσε, αποτελούσε μυστήριο το τι θα γινόταν τελικά με τον Έλληνα άσο. Ένας παίκτης που άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στους Πειραιώτες, καθιερώθηκε και στη συνέχεια στάθηκε άτυχος με τους τραυματισμούς στον χιαστό, με συνέπεια πριν καν τα 30 του χρόνια να παρουσιάζεται σαν σχεδόν τελειωμένος.

Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν. Και άλλαξαν προς ικανοποίηση του παίκτη, ο οποίος δεν έκρυβε ότι η επιθυμία του ήταν να παραμείνει στον Ολυμπιακό. Όπως δεν ήταν κρυφό, επίσης, ότι η σχέση του με τον Πέδρο Μαρτίνς ήταν… ανύπαρκτη πλέον. Σύμφωνα με όσα λένε στον Πειραιά, ο Πορτογάλος προπονητής ήταν αυτός που έπαψε να πιστεύει στον Φορτούνη, με τον παίκτη από ένα σημείο κι έπειτα να είναι σαν… αόρατος για αυτόν. Όλα, επομένως, άλλαξαν όταν η ΠΑΕ αποφάσισε το τέλος της συνεργασίας με τον Μαρτίνς.

Από εκείνη τη στιγμή, ειδικά όσο δεν προέκυπτε κάτι χειροπιαστό από κάποια άλλη ομάδα, κάποια πρόταση δηλαδή, ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο ότι ο Φορτούνης θα έπαιρνε μια νέα ευκαιρία. Την τελευταία του, ενδεχομένως, αφού ο Κορμπεράν δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί του. Αντιθέτως, ήθελε να τον δει, να δουλέψει μαζί του και έτσι θα γίνει. Και αναλόγως θα αποφασίσει…

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα

Η περίπτωση Μασούρα και η απαραίτητη μεταγραφή

Την ίδια ώρα, στον Ολυμπιακός έχουν ανοιχτές διάφορες μεταγραφικές εκκρεμότητες. Όπως, για παράδειγμα, αυτή του Μαντί Καμαρά, ο οποίος είναι κοντά στη μετακίνησή του στη Ρόμα. Τα τελευταία 24ωρα, όμως, πάει να προκύψει θέμα και για τον Μασούρα, υπό την έννοια πως υπάρχει ενδιαφέρον από δύο χώρες, Τουρκία και Ιταλία. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο παρά να περιμένουν για να δουν αν θα υπάρξει πρόταση, με τον Κορμπεράν πάντως να έχει ξεκαθαρίσει κάτι στη διοίκηση: Η απόκτηση εξτρέμ είναι απαραίτητη, είτε έρθει είτε όχι πρόταση για τον Μασούρα.

Ο Ισπανός προπονητής θέλει παίκτη για τα άκρα της επίθεσης και στις μέρες που απομένουν για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου ο Ολυμπιακός θα εντείνει τις προσπάθειές του ώστε να αποκτήσει έναν. Οι τελευταίες μέρες του Αυγούστου, επομένως, αναμένονται με ενδιαφέρον από τους οπαδούς των Πειραιωτών, οι οποίοι παράλληλα έμαθαν και το πρόγραμμα της ομάδας τους στον όμιλο του Europa League.