Με τον Ολυμπιακό να θέλει να «σφραγίσει» την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League, διεξάγονται σήμερα (25/8) οι αγώνες ρεβάνς για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Απόλλωνα Λεμεσού (22:00) και καλούνται να πάρουν τη νίκη για να προκριθούν στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το συγκρότημα του Κάρλος Κορμπεράν καλείται να παρουσιάσει το καλό αγωνιστικό πρόσωπό του, προκειμένου να πάρει τη νίκη, με την οποία θα… τσεκάρει το «εισιτήριό» του για τη φάση των ομίλων. Εάν, όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν καταφέρουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των «κυανολεύκων», θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό ταξίδι τους στους ομίλους του Europa Conference League.

Το 1-1 στην Κύπρο πριν μία εβδομάδα, στον πρώτο αγώνα, άφησε τα πάντα ανοιχτά σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, και ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με επιθετική λογική και με κάποιες αλλαγές στην 11άδα, όπως είπε ο Κάρλος Κορμπεράν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους ομίλους του Europa League έχουν ήδη «κλείσει» θέση οι Ρόμα, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπέτις, Σοσιεδάδ, Λάτσιο, Ουνιόν Βερολίνου, Φράιμπουργκ, Ναντ, Ρεν, Μπράγκα και Φέγενορντ. Επίσης, εκεί θα βρεθούν οι δέκα ομάδες που θα προκριθούν από τα πλέι οφ του Europa League, καθώς και δέκα ομάδες που θα αποκλειστούν από το Champions League. Οι τέσσερις εξ αυτών αποκλείστηκαν στο «μονοπάτι» των πρωταθλητών για τον 3ο προκριματικό γύρο και είναι οι Μονακό (Γαλλία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία), Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο) και Μίντιλαντ (Δανία), ενώ οι υπόλοιπες έξι αποκλείονται στα πλέι οφ του Champions League. Μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστές οι τρεις εξ αυτών, οι οποίες είναι οι Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν).