Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ευρωπαϊκή του λίστα ενόψει των αγώνων με τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα πλέι οφ του Europa League στις 18 και 25 Αυγούστου.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν το πρώτο ματς εκτός έδρας. Σε περίπτωση πρόκρισης θα περάσουν στους ομίλους του θεσμού, ενώ αν αποκλειστούν θα παίξουν στους ομίλους του Europa Conference League.

Η νέα ευρωπαϊκή λίστα, λοιπόν, έχει τρεις απουσίες σε σύγκριση με τους αγώνες κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας. Πρόκειται για τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Τικίνιο. Ο Έλληνας αμυντικός είναι τραυματίας, όπως κι ο Βραζιλιάνος επιθετικός. Ωστόσο, στην περίπτωση του δεύτερου αξίζει να σημειώσουμε ότι δημοσιεύματα στην πατρίδα του αναφέρουν πως αναμένεται να πάρει μεταγραφή στην Μποταφόγκο. Λείπει επίσης και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Στη νέα λίστα, στο μεταξύ, μπήκαν ο Νοτιοκορεάτης Χουάνγκ που έχασε τα ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας επειδή η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καθυστέρησε να στείλει τα απαραίτητα έγγραφα εγκαίρως. Επίσης ο προπονητής Κάρλος Κορμπεράν επέλεξε τους Κούτρη, Χασάν και Βρουσάι. Επιστρέφουν κι ο Γκάρι Ροντρίγκες με τον Μαντί Καμαρά.

Να σημειώσουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να κάνει ως και δύο αλλαγές μέχρι 24 ώρες πριν από τη σέντρα του πρώτου ματς. Μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης του Κόντραντ δε λα Φουέντε από τη Μαρσέιγ δεν αποκλείεται να μπει στην ευρωπαϊκή λίστα εφόσον κριθεί απαραίτητο από το τεχνικό τιμ όταν τον δουν να δουλεύει στην προπόνηση.

ΛΙΣΤΑ Α: Ανδρούτσος, Άβιλα, Ο. Μπα, Μπουχαλακης, Αγκιμπού Καμαρά, Μαντί Καμαρά, Σισέ, Ελ Αραμπί, Χουάνγκ, Κούτρης, Κούντε, Μανωλάς, Μασούρας, Ροντρίγκες, Χασάν, Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς, Ρέαμπτσιουκ, Τζολάκης, Βατσλίκ, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Βρσάλικο, Ζίνκερναγκελ.

ΛΙΣΤΑ Β: Καράκουτης, Κίτσος, Λιάτσος, Ντόι, Παπαδούδης, Τσέλιος.

Όσον αφορά στον Απόλλωνα Λεμεσού, να σημειώσουμ ότι χθες (12/8) κατέκτησε το Σούπερ Καπ Κύπρου νικώντας με 2-0 την Ομόνοια. Παράλληλα, το κλαμπ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Νταβίδ Καταλά ως νέου τεχνικού στη θέση του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ που απολύθηκε μετά από τον αποκλεισμό της κυπριακής ομάδας από τη συνέχεια του Champions League.