«Μαύρη» όνομα και πράγματα η νύχτα της Τετάρτης (27/7) για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των Ισραηλινών, γνώρισαν βαριά ήττα 4-0 και αποχαιρέτησαν νωρίς το Champions League και συνεχίζουν στο Europa League με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Και αυτό γιατί το 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποτελεί τη βαρύτερη εντός έδρας ήττα στον Πειραιά. Ακόμα μία φορά έχουν ηττηθεί οι Πειραιώτες με τόσο μεγάλο σκορ εντός έδρας, τη σεζόν 1982/83 με 4-0 από το Αμβούργο στο ΟΑΚΑ.

Οι «Ερυθρόλευκοι» έχουν δεχθεί σε ακόμη τρεις περιπτώσεις τέσσερα τέρματα στην έδρα τους, ωστόσο είχαν καταφέρει να σκοράρουν. Ήταν τα ματς με Λυών (1-4, Champions League, 2005), Βαλένθια (2-4, Champions League, 2006) και Παρί Σεν Ζερμέν (1-4, Champions League, 2013).

Βατσλίκ: «Καλύτερη και στα δύο ματς η Μακάμπι Χάιφα, άξιζε να περάσει»

O τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Τόμας Βατσλίκ, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV, μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα και επισήμανε πως οι Πειραιώτες δεν άξιζαν να περάσουν καθώς όπως τόνισε οι ισραηλινοί ήταν καλύτεροι και στα δύο ματς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τόμας Βατσλίκ:

«Δεν ξέρω τι έγινε σήμερα. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως δεχθήκαμε γρήγορα γκολ. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, ήταν καλύτεροι και στα δύο ματς, άξιζαν να νικήσουν, άξιζαν να περάσουν. Δεν έχουμε παρά να τους δώσουμε συγχαρητήρια. Είδα τα στατιστικά εμείς δεν αξίζαμε να περάσουμε και οι 16 τελικές τους δείχνει πως ήταν καλύτεροι από μας. Πρέπει σίγουρα να παίξουμε καλύτερα. Να δείξουμε αντίδραση και να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για τον τρίτο προκριματικό γύρο και να αλλάξουμε μέχρι την άλλη βδομάδα, πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα».