Σε λιγότερο από μία εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Χάιφα στον πρώτο αγώνα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και είναι πιθανό η ΑΕΚ να του κάνει ένα «δώρο» και να του στείλει αποδυναμωμένη την ομάδα του Ισραήλ.

Για τους Πειραιώτες τα δύο παιχνίδια με τη Μακάμπι είναι «τελικοί», αφού είναι… υποχρεωτική η πρόκριση στον επόμενο γύρο και γενικά η επιστροφή τους στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Ένωση, από την πλευρά της, τέτοια… άγχη δεν έχει, αφού κατάφερε να μείνει εκτός Ευρώπης… Έχει, όμως, άλλες ανησυχίες και κυρίως αυτή που αφορά στη μεταγραφική ενίσχυσή της και ειδικά στο κέντρο της άμυνας. Εκεί όπου ο Ματίας Αλμέιδα περιμένει να αποκτηθούν δύο παίκτες και όχι μόνο ένας.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τους κιτρινόμαυρους, έτσι θα γίνει. Θα αποκτηθούν, δηλαδή, όντως δύο κεντρικοί αμυντικοί και ο βασικός στόχος έχει ήδη βρεθεί. Και όχι μόνο έχει βρεθεί, αλλά έχουν αρχίσει και οι συζητήσεις, οι οποίες πάνε πολύ καλά. Τουλάχιστον με τον παίκτη, ο οποίος θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Και το γεγονός ότι θέλει να έρθει στην Ελλάδα, δεν είναι καλό μόνο για την ΑΕΚ αλλά και για τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το παρόν.

Φουλ για Πλάνιτς από Μακάμπι

Γιατί; Επειδή ο κεντρικός αμυντικός που θέλει να αποκτήσει η Ένωση και μάλιστα δείχνει αποφασισμένη να το κάνει, είναι ο Μπόγκνταν Πλάνιτς. Ο 30χρονος Σέρβος στόπερ της Μακάμπι Χάιφα. Παίκτης τον οποίο ξέρουν πολύ καλά οι άνθρωποι των κιτρινόμαυρων, αφού τον παρακολουθούν σταθερά από το 2020, με όλους τους προπονητές να έχουν εκφράσει θετική άποψη. Ο Αλμέιδα, ενδεικτικά, είναι ο 4ος προπονητής της Ένωσης που εγκρίνει την περίπτωση του Πλάνιτς, οπότε στη διοίκηση το πήραν απόφαση.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν η Μακάμπι Χάιφα δεν απαντήσει θετικά σε κάποια από τις προτάσεις της ΑΕΚ, θα υπάρξει καταβολή της ρήτρας αποδέσμευσης, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Αυτό γράφουν οι συμπατριώτες του Πλάνιτς, οι Σέρβοι, με το σχετικό δημοσίευμα να μην διαψεύδεται από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ. Προφανώς, φυσικά, ο στόχος της Ένωσης είναι να αποκτήσει τον παίκτη με λιγότερα χρήματα. Αν, όμως, οι Ισραηλινοί λένε συνεχώς «όχι», τότε θα γίνει καταβολή του ποσού της ρήτρας αποδέσμευσης.

Και με δεδομένο ότι ο Αλμέιδα θα ήθελε όσο το δυνατόν πιο σύντομα στη διάθεσή του τον Πλάνιτς, ο δικέφαλος αετός είναι έτοιμος να κάνει ένα «δώρο» στον Ολυμπιακό, ενόψει των δύο πολύ κρίσιμων παιχνιδιών του με τη Μακάμπι Χάιφα.