Με την ολοκλήρωση των αγώνων του α’ προκριματικού γύρου του Champions League, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει τους πιθανούς αντιπάλους που θα έχει σε περίπτωση που περάσει τη Μακάμπι Χάιφα (20 και 27/7) στο δεύτερο στάδιο της προκριματικής διαδικασίας και κλείσει εισιτήριο στο γ’ προκριματικό (2-3 και 9-10/8 οι αγώνες) του θεσμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν σε δύο κληρώσεις τη Δευτέρα (18/7) αφού πέραν αυτής του γ’ προκριματικού γύρου του Champions League θα μπουν και σ’ εκείνη των προκριματικών του Europa League, όπου θα συνεχίσουν αν αποκλειστούν από την πρωταθλήτρια του Ισραήλ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα ανήκει εκ νέου στην κατηγορία των ισχυρών της κλήρωσης από κοινού με τη Μακάμπι Χάιφα. Επί του παρόντος η μόνη σίγουρη «ανίσχυρη» ομάδα είναι ο Απόλλων Λεμεσού. Έτσι, οι πιθανοί αντίπαλοι διαμορφώνονται ως εξής: Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία), Πιουνίκ (Αρμενία) ή Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο), Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία) ή Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) και ο Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος).

Όσο για την κλήρωση του Europa League, ο Ολυμπιακός θα μπει κι εκεί «παρέα» με τη Μακάμπι Χάιφα και μαζί με τα υπόλοιπα ζευγάρια από το Champions League. Στην κλήρωση δεν θα υπάρχουν ισχυροί και ανίσχυροι. Οπότε η ομάδα του Πειραιά, αν παίξει σ’ αυτή τη διοργάνωση θα κληθεί να αντιμετωπίσει κάποια που θα αποκλειστεί από το β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Με λίγα λόγια: Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) ή Σκούπι (Βόρεια Μακεδονία), Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) ή Ζυρίχη (Ελβετία), Ελσίνκι (Φινλανδία) ή Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία), Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία) ή Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία), Ζάλγκιρις Βίλνιους (Λιθουανία) ή Μάλμε (Σουηδία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Σάμροκ (Ιρλανδία), Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) και Πιουνίκ (Αρμενία) ή Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο).