Ο Νικ Καλάθης αναμένεται να αποχωρήσει από τη Μπαρτσελόνα με την οποία φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις για την αποδέσμευσή του με αποζημίωση, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στον Παναθηναϊκό, ο οποίος προσφέρει σχεδόν 3 εκατ. ευρώ στον Έλληνα γκαρντ για διετές συμβόλαιο, με τον Ολυμπιακό να παρακολουθεί το θέμα με ενδιαφέρον.

Ο Καλάθης έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο με τους Καταλανούς και βάσει αυτού θα πάρει 1,8 εκατ. ευρώ τη νέα σεζόν. Δεν θέλει, επομένως, να χάσει αυτά τα λεφτά επειδή η Μπαρτσελόνα έχει αποφασίσει την αποχώρησή του και θα δεχθεί να λύσει το συμβόλαιό του μόνο αν πάρει αποζημίωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το gazzetta.gr, ο Έλληνας γκαρντ αναμένεται να πάρει ένα ποσό που θα φτάνει στο ένα εκατ. ευρώ και θα δεχθεί να λύσει το συμβόλαιό του, έχοντας ήδη στα χέρια του πρόταση από τον Παναθηναϊκό.

Μια πρόταση που φτάνει στα 2,8 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, με τους πράσινους να επιθυμούν την επιστροφή του τόσο για αγωνιστικούς λόγους όσο και για να στείλουν προς όλους μήνυμα ανασύνταξης.

Ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιποι

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν είναι η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Καλάθη. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρακολουθεί με ενδιαφέρον το θέμα αλλά χωρίς να έχει κάνει κάποια κίνηση προς το παρόν, ενώ το όνομα του Έλληνα γκαρντ βρίσκεται και στις λίστες των Αρμάνι Μιλάνο, Φενέρμπαχτσε και Μονακό.