Το τέλος της… χλιδής και της… αχρείαστης πολυτέλειας ανήγγειλε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελάιφι σε συνέντευξη που παραχώρησε και εξήγησε τα πλάνα του για την αναδιοργάνωση του κλαμπ, ώστε να «κυνηγήσει» με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τους στόχους του που είναι η κυριαρχία στην Ligue 1 και η κατάκτηση του Champions League.

Είχε περάσει καιρός από τότε που Αλ-Κελάιφι δεν είχε μιλήσει εκτενώς, δημόσια. Ειδικά από τη στιγμή που κατάφερε να ανανεώσει με τον Κιλιάν Μπαπέ, στα τέλη Μαΐου, ο πρόεδρος της Παρί ήταν διακριτικός.

Από τότε, όμως, έχουν συμβεί πολλά και συγκεκριμένα η αποχώρηση του Λεονάρντο, που αντικαταστάθηκε από τον Λουίς Κάμπος. Ο τελευταίος έχει ήδη δουλέψει για το μέλλον του συλλόγου, όπως το όνομα του προπονητή που επρόκειτο να καθίσει στον πάγκο την επόμενη σεζόν.

Αυτός, μάλλον θα είναι ο Κριστόφ Γκαλτιέ. Σε μια μακροσκελή συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», το αφεντικό του συλλόγου δεν λέει ξεκάθαρα το όνομά του, επισημοποιώντας ουσιαστικά την αποχώρηση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

«Έχουμε μια μικρή λίστα προπονητών. Μιλάμε με τη Νις, δεν είναι μυστικό. Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε γρήγορα σε συμφωνία, αλλά σέβομαι τη Νις και τον πρόεδρο Ριβέρ, ο καθένας υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Οι αλλαγές ξεκινούν στην πρωτεύουσα και απομένουν ακόμη πολλές», υπογράμμισε ο Αλ-Κελάιφι, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε επαφή με τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο Καταριανός χρησιμοποίησε σίγουρα διαφορετικό τόνο κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, κάνοντας γνωστό ότι το «έργο θα αλλάξει». «Όσοι είναι να φύγουν, θα φύγουν. Πρέπει να το καταλάβουν και να το πάρουν απόφαση γιατί ορισμένοι εδώ και καιρό εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση (σ.σ. τους υπέρογκους μισθούς)», υποστήριξε. Από εδώ και πέρα, όπως είχε ήδη πει όταν έφτασε στο Παρίσι πριν από 11 χρόνια, ο Άραβας παράγοντας θέλει η Παρί αναδεικνύει τους μελλοντικούς πρωταθλητές της.

«Ίσως θα έπρεπε να αλλάξουμε και το σύνθημά μας… Το Dream Bigger είναι καλό, αλλά σήμερα πρέπει πάνω απ’ όλα να είμαστε ρεαλιστές, δεν θέλουμε πια φανταχτερά ονόματα, είναι το τέλος της χλιδής», είπε.

«Είμαστε εδώ για πολύ καιρό. Θα έχουμε το καλύτερο προπονητικό κέντρο στον κόσμο. Στόχος μου για τα επόμενα χρόνια είναι να έχουμε μόνο Παριζιάνους στην ομάδα μας. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην περιοχή μας. Οι καλύτεροι παίκτες στην περιοχή μας αξίζουν να παίξουν στην Παρί. Θα πάρει χρόνο, αλλά είναι στόχος», συμπλήρωσε.

Στην ίδια συνέντευξη, δε, υποστήριξε πως απέρριψε τα 180 εκατομμύρια ευρώ που πρόσφερε το περασμένο καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κιλιάν Μπαπέ καθώς ήταν σίγουρος για την παραμονή του. «Τον Κιλιάν δεν τον ενδιαφέρουν τα λεφτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την Παρί Σεν Ζερμέν, πάλι, μάλλον ναι… Ως το τέλος του μήνα αναμένεται ν’ ανακοινώσει απώλειες 200-300 εκατομμυρίων ευρώ που σημαίνει πως την τελευταία 3ετία βρίσκεται στα… κόκκινα τουλάχιστον 600 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό το καλοκαίρι ακούει προτάσεις για τους παίκτες που δεν… λέγονται Κιλιάν Μπαπέ, Λιονέλ Μέσι, Μαρκίνιος, Ασράφ Χακίμι, Μάρκο Βεράτι, Τζανλουΐτζι Ντοναρούμα. Όλοι οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένου του Νεϊμάρ μπορούν να φύγουν με την κατάλληλη πρόταση. Βέβαια, η αποστολή του κλαμπ δεν είναι εύκολη μιας και οι παίκτες ξέρουν πως τα χρήματα που παίρνουν στην Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα τα βρουν κι ο ένας μετά τον άλλον ανακοινώνουν πως θα συνεχίσουν, όπως έκαναν πρόσφατα ο Μάουρο Ικάρντι, ο Λεάνδρο Παρέδες, ο Νεϊμάρ κι ο Άντερ Ερέρα.

Βέβαια, ο σύλλογος προσπαθεί να κάνει τις μεταγραφές που θεωρούνται απαραίτητες. Ήδη έχει κλείσει τον μέσο Βιτίνια από την Πόρτο για 40 εκατομμύρια ευρώ, συζητά με την Λιλ για την αγορά του Ρενάτο Σάντσες (25 εκατομμύρια ευρώ) και με την Ίντερ για τη μεταγραφή του Μίλαν Σκρίνιαρ (60 εκατομμύρια ευρώ).