Τα πάνω κάτω ήρθαν στη ζωή του Ζεράρ Πικέ μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός χώρισε μετά από έντεκα χρόνια με τη μητέρα των δυο παιδιών τους, Σακίρα, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της καταλανικής «Sport» πριν από δύο εβδομάδες ο Τσάβι του ξεκαθάρισε πως δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του για τη Μπαρτσελόνα της ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο πρώην συμπαίκτης του Πικέ και νυν τεχνικός του στη «Μπάρτσα» του διευκρίνισε πως δεν αμφισβητεί την ποδοσφαιρική του αξία και ποιότητα, όμως θεωρεί πως είναι αρκετά πίσω σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, με απόρροια συχνά προβλήματα τραυματισμών. Εκτός όμως από τα αμμιγώς ποδοσφαιρικά ζητήματα υπάρχουν και εξωαγωνιστικοί ρόλοι που έχουν θέσει τον πολύπειρο στόπερ εκτός σχεδίων, όπως οι διάφορες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αλλά και τα ζητήματα της προσωπικής του ζωής, όπως τα πάρτι που κάνει με τον Ρίκι Πουτς, ενώ φήμες τον ήθελαν να έχει ερωτικές σχέσεις με τη μητέρα του Γκάβι.

Το «διαζύγιο» δεν θα είναι εύκολο. Ο Πικέ έχει συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα μέχρι το 2024, ενώ η διοίκηση των «Μπλαουγκράνα» του χρωστάει ήδη 40 εκατομμύρια ευρώ! Σε περίπτωση που μείνει ο πρώην διεθνής αμυντικός με την Ισπανία θα λογίζεται ως τέταρτη λύση για το κέντρο της άμυνας, πίσω από τον «νεοφερμένο» Κρίστενσεν και τους Αραούχο – Γκαρθία, ενώ αν υπάρξει η οικονομική δυνατότητα δεν αποκλείεται να αποκτηθεί κι άλλος στόπερ για βασικός.

Ο Πικέ έχει κλείσει 14 χρόνια στο «Καμπ Νόου», με απολογισμό 602 συμμετοχές, 53 γκολ, 13 ασίστ και έχει πανηγυρίσει οκτώ πρωταθλήματα, τρία Champions League, ισάριθμα Super Cup Ευώπης, επτά κύπελλα και έξι Super Cup Ισπανίας.

πηγή: Gazzetta.gr