Έπειτα από έξι χρόνια με τίτλους, επιτυχίες και γενικά έντονες στιγμές, ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσει τον ΠΑΟΚ προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, συγκινώντας με το μήνυμά του προς τους πρώην συμπαίκτες του, τους ανθρώπους του δικεφάλου του βορρά και τους οπαδούς.

Ο Κρέσπο υπέγραψε το 2016 στον ΠΑΟΚ και από τότε έκανε 211 συμμετοχές, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και τέσσερα κύπελλα Ελλάδας, έχοντας παράλλλα και 9 γκολ και 8 ασίστ, αν και δεν ήταν αυτή η δουλειά του στο γήπεδο. Όπως και να έχει, ο Ισπανός έγραψε τη δική του ιστορία στους Θεσσαλονικείς, τους οποιους αποχαιρέτησε με το ακόλουθο μήνυμα…

«Ποτέ μην κλάψεις επειδή τελείωσε. Να είσαι χαρούμενος επειδή συνέβη. Και με αυτόν τον τρόπο…

Η ώρα για να πω αντίο έφτασε, όχι με τον τρόπο που θα ήθελα (με όλους στο γήπεδο) αλλά είναι αυτό που είναι. Μετά από 6 χρόνια έχω πολλά αισθήματα μέσα μου, δύσκολο να βρω τις κατάλληλες λέξεις, οπότε θα είμαι σύντομος. Ευχαριστώ πολύ. 6 υπέροχα χρόνια στα οποία απολαύσαμε ο ένας τον άλλον πολύ. Νομίζω πως μπορώ να πω πως δεν θα ξεχάσω τι περάσαμε. Ελπίζω πως αυτή η περίοδος των 6 χρόνων να γίνει συνήθεια στις ζωές μας. Οπως λένε, μια φορά ΠΑΟΚ.

Γίνατε δεύτερο σπίτι μου και πάντα θα σας έχω βαθιά μέσα στην καρδιά μου, δεν θα ξεχάσω πως εσείς κάνατε τον σύλλογο μεγάλο και πως εσείς κάνατε την διαφορά. Ευχαριστώ πολύ όλους στον Σύλλογο για αυτά τα 6 χρόνια και έμαθα πολλά μέσα από λεπτομέρειες. Ευχαριστώ πολύ τον κ.Σαββίδη για όσα μου έμαθε αλλά έχω να πω πως μου έδωσε ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα στη ζωή μου με τα λόγια του και ήταν το εξής. Στη ζωή μπορείς να χάσεις πολλά πράγματα, αγώνες, λεφτά, χρόνο αλλά ποτέ τον σεβασμό. Αν χάσεις τον σεβασμό δεν γυρίζει πίσω. Σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, θα τα κρατώ για πάντα μέσα μου και ποιος ξέρει ίσως συναντηθούμε ξανά. ΠΑΟΚΑΡΑ…!!!

Επειδή δεν μπορώ να αγκαλιάσω όλους τους ανθρώπους που θα ήθελα, θα ήθελα να τους πω ευχαριστώ, όλους…

Προπονητές, Ιβιτς, Στανόγεβιτς, Αμπέλ, Πάμπλο και όλα τα επιτελεία σας. Ολοι μου διδάξατε κάτι και έχω μάθει από εσάς. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Λουτσέσκου, τρία χρόνια μαζί του ήταν πολλά χρόνια. Πολλές όμορφες στιγμές και πάντα παλεύαμε μαζί μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα είμαι πάντα ετοιμοπόλεμος για σένα!

Ευχαριστώ τους Κρις, Πάολο, Ντιέγκο, Ματέο, Χοσέ, Γιάννη, Κυριάκο, Παντελή, Χρήστο Καρυπίδη, Βασίλη, Ανέστη, Τσονάκα.

Αρνσεν, Λούμπος, Ολαφ, Μπότο. Σας ευχαριστώ.

Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους στη Μεσήμβρια, Μορφή, Δήμητρα, Κώστα, Ελένη, Ιωάννα, Τζέσι, Ζιώγα.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και στους φυσιοθεραπευτές, που ήμασταν πολύ καιρό μαζί. Πάπα, Σάκη, Πέτρο, Νίκο, Κώστα, Γιώργο, Νένα. Ευχαριστώ τους Βάλα, Σάκη, Φώτη, Στράτο, δεν θα κάνω άλλο αστείο πια και μπορείτε να χαλαρώσετε.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που ήταν πάντα κοντά μας. Ναταλία, Νένα, Σίμο, Κώστα, Ακη, Γιάννη, Μιχάλη.

Ευχαριστώ τον Παναγιώτη και τον Κυριάκο, τώρα μπορείτε να ξεκουραστείτε λίγο.

Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου. Τι 6 χρόνια ήταν αυτά. Με κάποιους από εσάς ήταν 6 χρόνια, με κάποιους λιγότερα, αλλά ήταν χαρά μου να μοιράζομαι αυτά τα χρόνια μαζί σας. Αν λείπω στους μισούς τότε θα μου λείπετε και εμένα και θα είμαι χαρούμενος. Απολαύστε και παίξτε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο. Ποτέ δεν ξέρεις…

Προσπαθώ να μην ξεχάσω κανέναν, αλλά σίγουρα κάποια σημαντικά ονόματα δεν είναι εδώ. Σκεφτείτε πως κάθε ευχαριστώ είναι σαν μια μεγάλη αγκαλιά. Αντίο.

Βρήκα μια οικογένεια στη Θεσσαλονίκη, αν θέλετε μπορείτε να τους βρείτε στη Σεβίλλη».