Με τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η σεζόν για την ΑΕΚ, με την ομάδα δηλαδή να μένει εκτός Ευρώπης, ήταν δεδομένο ότι θα έρχονταν αλλαγές και αυτές έχουν ήδη αρχίσει και είναι σε όλα τα επίπεδα, όπως έδειξε και η αντικατάσταση του Ανδρέα Δημάτου από τον Γιάννη Καραλή στη θέση του διευθυντή επικοινωνίας, με τους οπαδούς να περιμένουν τις μεταγραφές.

Η αλήθεια είναι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης περίμενε ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά ενόψει της σεζόν στην οποία η Ένωση αναμένεται να μπει στο νέο γήπεδο, στην ΟΠΑΠ Arena, επιστρέφοντας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τα λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, όμως, φάνηκαν μέσα στη χρονιά, όπου πάρθηκαν κι άλλες αποφάσεις που δεν ήταν και τόσο σωστές. Έτσι, ο διοικητικός ηγέτης της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ είναι τώρα αναγκασμένος να αλλάξει πολλά πράγματα. Και αυτό, φυσικά, περιλαμβάνει και το ρόστερ της ομάδας, όχι μόνο τον προπονητή, τον τεχνικό διευθυντή ή άλλα πρόσωπα στην ΠΑΕ.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει άποψη για το υλικό της ΑΕΚ αφού είδε παιχνίδια τόσο σε DVD όσο και από κοντά. Έχει σχηματίσει, επομένως, γνώμη για το τι φταίει. Για το ποιο είναι το πρώτο μεγάλο πρόβλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα, το οποίο θα πρέπει να διορθωθεί. Ο λόγος, φυσικά, για τη μεσαία γραμμή της Ένωσης, όπου ο Αργεντίνος θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Για την ακρίβεια, ο Αλμέιδα θέλει να γίνουν δύο μεταγραφών παικτών για το χώρο του κέντρου, χωρίς να αποκλείεται να ζητήσει και τρίτο. Οι δύο, όμως, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι.

Ο Κριχόβιακ με τη φανέλα της ΑΕΚ

Οι προτάσεις στον Κριχόβιακ και η ανοιχτή πόρτα

Εύλογα, βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς: Με τον Κριχόβιακ τι θα γίνει; Θα παραμείνει; Απάντηση αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να δώσουν ούτε οι άνθρωποι της ΑΕΚ, ενδεχομένως ούτε ο ίδιος. Ο Πολωνός μέσος είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας, έχει καλό όνομα και γενικά δεν δυσκολεύεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων. Ήδη, άλλωστε, έχει ενημερωθεί από τον μάνατζέρ του για τις προτάσεις που υπάρχουν. Προς το παρόν, όμως, δείχνει να μη βιάζεται ούτε ο ίδιος.

Ο Κριχόβιακ μπορεί να έμεινε για λίγους μήνες στην ΑΕΚ, αλλά η εντύπωση που σχημάτισε για τους ανθρώπους της, για το κλαμπ γενικά, είναι θετική. Αυτός είναι και ο λόγος, λοιπόν, που ενημέρωσε τη διοίκηση ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και παραμονής του. Ο Πολωνός, επομένως, είναι πάντα μια λύση που έχουν στο μυαλό τους οι κιτρινόμαυροι, στους οποίους έχουν προταθεί διάφορες παίκτες για τη μεσαία γραμμή. Επειδή, όμως, ο Αλμέιδα δίνει προτεραιότητα εκεί, στην Ένωση θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα γίνει κάποια λάθος επιλογή.

Ενδέχεται, επομένως, να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις, αλλά θα υπάρξουν. Και θα υπάρξουν επειδή ο Αλμέιδα ήταν σαφής προς τη διοίκηση της ΑΕΚ: Πρέπει να αποκτηθούν σίγουρα δύο παίκτες για το κέντρο, τουλάχιστον. Ενδεχομένως και τρεις…