Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε να παίξει… ώρες για να πάρει τη νίκη και να προχωρήσει στο Roland Garros, αφού μετά την τεράστια ανατροπή που έκανε κόντρα στον Λορέντσο Μουζέτι, τώρα νίκησε με 3-1 σετ τον Ζντένεκ Κόλαρ για να προκριθεί στους «32», έπειτα από μεγάλη μάχη αφού τα τρία από τα τέσσερα σετ πήγαν στο τάι μπρέικ.

Έχοντας φτάσει ως τον τελικό πέρυσι, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ονειρεύεται κάτι ανάλογο και στο φετινό Roland Garros. Για να έχει ελπίδες για κάτι τέτοιο, όμως, θα πρέπει να βρει τον καλό του εαυτό και να μην παίζει για ώρες με αντιπάλους σαφώς πιο αδύναμους. Όπως είναι, δηλαδή, ο Κόλαρ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο134 της παγκόσμιας κατάταξης. Κι όμως, ο Τσιτσιπάς «κατάφερε» να κάνει το ντέρμπι το παιχνίδι, πριν νικήσει τελικά με 3-1 σετ για να κλείσει ραντεβού με τον Μάικλ Ίμερ στον επόμενο γύρο.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το πρώτο σετ πήγε μια χαρά για τον Τσιτσιπά… Κράτησε το σερβίς, έκανε μπρέικ, βρέθηκε μπροστά με 4-1 και τελικά με 6-3 έκανε το 1-0 στα σετ και έδειχνε έτοιμος να καθαρίσει εύκολα τον Τσέχο. Δεν έγινε έτσι όμως…

Στο δεύτερο σετ ήταν ο Κόλαρ αυτός που έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 4-1, για να ακολουθήσει όμως μπρέικ και από τον Στέφανο, ο οποίος κατάφερε να ισοφαρίσει 4-4.

Από εκεί και πέρα, ο Κόλαρ κράτησε το σερβίς για το 5-4, ο Τσιτσιπάς έκανε το ίδιο για το 5-5 και τελικά με το 6-6 το σετ πήγε σε τάι μπρέικ, όπου ο Έλληνας ήταν πιο ψύχραιμος και επικράτησε, κάνοντας το 2-0 στα σετ.

Το έκανε ντέρμπι αλλά νίκησε

Αυτό που περίμεναν όλοι, πλέον, ήταν ότι ο Τσιτσιπάς θα έπαιρνε και το τρίτο σετ και θα ξεμπέρδευε, αλλά εκεί οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και τελικά όλα κρίθηκαν ξανά στο τάι μπρέικ, όπου αυτός που χαμογέλασε αυτή τη φορά ήταν ο Τσέχος, μειώνοντας σε 2-1. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 4ο σετ έμοιαζε έτοιμος να κάνει και το 2-2, αφού απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ του Τσιτσιπά και οδήγησε και αυτό το σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί, μάλιστα, ο Κόλαρ βρέθηκε να προηγείται με 6-2, αλλά ο Στέφανος κατάφερε να ισοφαρίσει 6-6 και τελικά να επικρατήσει και να κάνει το 3-1 στα σετ, παίρνοντας δεύτερη συνεχόμενη κουραστική πρόκριση.

Τα σετ: 6-3, 7-6, 6-7, 7-6