Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Άρη ήταν σαν τελικός, αφού η μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη έχει πάρει φωτιά, με τους πράσινους να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη και τους κίτρινους να έχουν ως στόχο να μη χάσουν. Και ήταν η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τελικά, αυτή που πέτυχε το ζητούμενο, αφού το γκολ του Σένκεφελντ στο 28′ αποδείχθηκε αρκετό για τη νίκη με 1-0, η οποία ανεβάζει το τριφύλλι στην 3η θέση, στο +1 από τους Θεσσαλονικείς που έπεσαν στην 4η πλέον.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, είχαν στο 6′ την πρώτη τους τελική προσπάθεια με το σουτ του Βιγιαφάνιες εντός περιοχής που μπλόκαρε ο Κουέστα και στο 20′ άγγιξαν το γκολ με το δοκάρι του Παλάσιος, ο οποίος έπιασε με τη μία το σουτ εντός περιοχής μετά το γύρισμα του Γκατσίνοβιτς από δεξιά.

Όπως και να έχει, αυτή η ευκαιρία ήταν απλά η… προειδοποίηση τελικά, αφού στο 28′ ήρθε το γκολ: Εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ωραία γυριστή κεφαλιά του Σένκεφελντ και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο επόμενο λεπτό οι πράσινοι έκαναν αναγκαστική αλλαγή, με τον Γκατσίνοβιτς να αφήνει τη θέση του στον Αλεξανδρόπουλο, για τους… μιμηθούν οι κίτρινοι δύο λεπτά μετά, αφού αναγκάστηκε να αποχωρήσει και ο Σάσα, με τον Ιτούρμπε να τον αντικαθιστά. Και αφού αποχώρησαν οι τραυματίες, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τον έλεγχο και τον Άρη να μένει με 10 παίκτες στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Καμαρά που είδε κίτρινη κάρτα στο 42′, είδε ακόμη μία στο 45′ για το σκληρό μαρκάρισμα στον Βιγιαφάνιες και έφυγε πρόωρα για τα αποδυτήρια…

Τα δεδομένα, με λίγα λόγια, ήταν υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι μπήκαν καλά και στο β’ μέρος και στο 50′ πήγαν για το 2-0, μετά το κλέψιμο του Ιωαννίδη στον Μπράμπετς, αλλά ο αμυντικός των φιλοξενούμενων κατάφερε τελικά να κοντράρει το σουτ του Αϊτόρ. Οι Θεσσαλονικείς, επομένως, έμειναν ζωντανοί και στο 54′ είχαν την καλύτερή τους φάση με τον Γκάνεα, ο οποίος αστόχησε, αν και μόνος από αριστερά, μετά το στρώσιμο του Μπρούνο Γκάμα.

Δύο λεπτά μετά ο Άρης πλησίασε ακόμη περισσότερο στην ισοφάριση αλλά ο Μπρινιόλι έκανε μεγάλη επέμβαση στην κοντινή προσπάθεια του Μαντσίνι μετά το γύρισμα του Ιτούρμπε, με την ομάδα του Μπούργος να πιστεύει στην ισοφάριση παρά το γεγονός ότι ήταν με 10 παίκτες. Ισοφάριση που δεν ήρθε ποτέ όμως, παρά τις προσπάθειες, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει το 1-0 και να παίρνει πολύ σημαντική νίκη.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (81′ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (29′ Αλεξανδρόπουλος), Παλάσιος (81′ Βιτάλ), Αϊτόρ, Ιωαννίδης.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (84′ Σούντγκρεν), Σάσα (31′ Ιτούρμπε), Ντουκουρέ (62′ Εντιαγέ), Ματίγια, Γκάμα (62′ Πάλμα), Μαντσίνι (84′ Γκαρσία), Καμαρά.