Αυτή τη φορά δεν είναι κάποιο λάθος των μεγαλύτερων ΜΜΕ του κόσμου, αλλά η πραγματικότητα: Ο Μίνο Ραϊόλα έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, νικημένος από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τους τελευταίους μήνες και τα οποία είχαν επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Πριν δύο μέρες, το λάθος της ιταλικής Corriere della Sera είχε παρασύρει τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου, με αποτέλεσμα όλοι να μεταδίδουν πως ο Ραϊόλα είχε φύγει από τη ζωή. Κάτι που δεν ίσχυε όμως, όπως είχε διευκρινίσει η οικογένειά του λίγη ώρα μετά, μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Τώρα, όμως, είναι αλήθεια δυστυχώς και η επιβεβαίωση ήρθε από την οικογένεια Ραϊόλα, η οποία, επίσης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ανακοίνωσε τον θάνατό του.

«Με ανείπωτη λύπη ανακοινώνουμε την είδηση του θανάτου του καλύτερου ποδοσφαιρικού μάνατζερ όλων των εποχών. Ο Μίνο πάλεψε μέχρι το τέλος με την ίδια δύναμη με την οποία διαπραγματευόταν για να υπερασπιστεί τους παίκτες. Ως συνήθως, ο Μίνο μάς έκανε υπερήφανους και ποτέ δεν το συνειδητοποίησε.

Ο Μίνο άγγιξε τόσες πολλές ζωές μέσω τους δουλειάς του και έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Η παρουσία του θα μας λείπει για πάντα. Η αποστολή του Μίνο να κάνει το ποδόσφαιρο έναν καλύτερο τόπο για τους παίκτες θα συνεχιστεί με το ίδιο πάθος.

Ευχαριστούμε όλους για την εκπληκτική υποστήριξη που λάβαμε κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών και ζητάμε σεβασμό στην ιδιωτικότητα της οικογένειας και των φίλων, σε αυτή τη στιγμή πένθους.

Η οικογένεια Ραϊόλα».

Ένας θάνατος που σημαίνει και το τέλος μιας εποχής. Μιας εποχής, στην οποία ο ιταλοολλανδός βοήθησε τα μέγιστα τους ποδοσφαιριστές ώστε να αποκτήσουν όλο και περισσότερη δύναμη απέναντι στα ποδοσφαιρικά κλαμπ, προκαλώντας πολλές φορές τις UEFA και FIFA με τη δράση του.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε πώς ο Ραϊόλα από πιτσαδόρος έγινε ο πιο ισχυρός μάνατζερ ποδοσφαιριστών του κόσμου.