Γκάφα τεραστίων διαστάσεων φαίνεται ότι ήταν η είδηση του θανάτου του -πιθανότατα πιο γνωστού μάνατζερ ποδοσφαίρου στον κόσμο- Μίνο Ραϊόλα. Ο Ραϊόλα νοσηλευόταν από τον Ιανουάριο στο νοσοκομείο με ασθένεια στους πνεύμονες και μεγάλα διεθνή και τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ότι άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 54 ετών.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο διαψεύδεται από tweet που ανέβασε ο ίδιος ο Ραϊόλα και στο οποίο μάλιστα εκφράζει τον εκνευρισμό του, που τον πέθαναν για δεύτερη φορά σε τέσσερις μήνες! «Η παρούσα κατάσταση της υγείας μου για όσους αναρωτιούνται: είμαι εκνευρισμένος που με πέθαναν για δεύτερη φορά σε τέσσερις μήνες! Mάλλον έχω τη δυνατότητα ν’ ανασταίνομαι» έγραψε στο προφίλ του στα social media.

Ξεκίνησε την καριέρα του από το μηδέν, αναλαμβάνοντας τις δημόσιες σχέσεις σε αλυσίδα εστιατορίων που δημιούργησε ο πατέρας του και έφτασε να εκπροσωπεί τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου σε όλον τον κόσμο. Ο πατέρας του Μίνο Ραϊόλα, Ιταλός μετανάστης άνοιξε το πρώτο εστιατόριο, μια πιτσαρία, στην Ολλανδία, όπου βρήκε καταφύγιο το 1969. Τελικά, έφτασε να δημιουργήσει μια αλυσίδα 25 καταστημάτων, με τον Ραϊόλα να αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις.

Το ταλέντο του στην επικοινωνία και την οργάνωση, ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο από τις σπουδές του στη Νομική.

Μίνο Ραϊόλα

Τα πρώτα του βήματα ως μάνατζερ στο ποδόσφαιρο, τα έκανε δίνοντας συμβουλές στον πρόεδρο της ολλανδικής Χάαρλεμ. Ο δαιμόνιος Ιταλός και άκρως εγωκεντρικός έφερε σε επαφή τους ανθρώπους της με τη Νάπολι και μετά… όλα πήραν τον δρόμο τους.

Μιλούσε πολλές ξένες γλώσσες και έχτισε την πορεία του προς την κορυφή βήμα-βήμα, φτάνοντας να κερδίζει εκατομμύρια από τα συμβόλαια που έκλεινε στα μεγαθήρια που εκπροσωπούσε.

Μεταξύ αυτών, ήταν οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Πολ Πογκμπά, Έρλινγκ Χάαλαντ, Μάρκο Βεράτι, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και Μάριο Μπαλοτέλι.

Λέγεται ότι το 2016, ο Μίνο Ραϊόλα έβγαλε 20 εκατομμύρια λίρες από την πώληση του Πογκμπά από τη Γιουβέντους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για 89 εκατομμύρια λίρες.