Η Ρεάλ Μαδρίτης άφησε στην άκρη τα αγωνιστικά και πειθαρχικά προβλήματα που την ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό και έβγαλε τον καλύτερο της εαυτό στο παρκέ του «WiZink Center» κάνοντας το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (84-74).

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο είχε την απάντηση σε κάθε προσπάθεια ανατροπής της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Μαδρίτη, δείχνοντας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σύγκριση με αυτό που μας συνήθισε στο τελευταίο διάστημα τόσο στον ευρωπαϊκό θεσμό, αλλά και στην ACB. Δεν ήταν εκείνη η αδύναμη ομάδα που έμοιαζε να μην έχει ηγέτες στον αγωνιστικό χώρο και να «λυγίζει» με το που η εκάστοτε αντίπαλος τη ζόριζε.

Με κορυφαίο των Φαμπιάν Κοζέρ (20 πόντους και 5 ασίστ), η «βασίλισσα» επικράτησε με 84-74 των Ισραηλινών στο Game 1 και πλέον επικεντρώνεται στη δεύτερη «μάχη» (22/4) και πάλι επί ισπανικού εδάφους, προκειμένου να διαμορφώσει το 2-0 στη σειρά, πριν αυτή μεταφερθεί στο Τελ Αβίβ. Από τους Ισραηλινούς ξεχώρισε ο Σκότι Ουίλμπεκιν με 20 πόντους.

«Κλειδί» στην υπεράσπιση της έδρας από τη Ρεάλ αποτέλεσε η ευστοχία των γηπεδούχων από τα 6,75 μ., με τους Ισπανούς να παίρνουν… φωτιά από μακρινή απόσταση κάθε φορά που η Μακάμπι επιχειρούσε την… αναστάτωση. Να σημειώσουμε πως οι «μπλάνκος» ολοκλήρωσαν το ματς με το εντυπωσιακό 16/29 στα τρίποντα!