Μετά την ήττα – αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League με 3-2 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Μπαρτσελόνα έχασε εκ νέου. Αυτή τη φορά «λύγισε» με από την Κάντιθ στο «Καμπ Νόου» στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 32ης αγωνιστικής της La Liga.

Οι «μπλαουγκράνα» παρά το στραβοπάτημα παραμένουν στη δεύτερη θέση της κατάταξης με 60 βαθμούς, στο -12 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης που, πλέον, βρίσκεται ουσιαστικά μια ανάσα από τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου – η «βασίλισσα» χρειάζεται επτά βαθμούς στις έξι αγωνιστικές που απομένουν για να πανηγυρίσει.

Η ομάδα του Τσάβι Ερνάντεθ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στη διάρκεια του α’ μέρους κυριάρχησε απόλυτα. Μάλιστα, έχασε ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της, τον Ουσμάν Ντεμπέλε. Ωστόσο, ήταν άστοχη κι αυτό το πλήρωσε στη συνέχεια.

Στην πρώτη φάση του β’ μέρους, η Κάντιθ σκόραρε. Ο Ρουμπέν Σομπρίνο σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν έδιωξε, αλλά η μπάλα έφτασε στον Λούκας Πέρεθ κι ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ πρόλαβε τους αμυντικους των γηπεδούχων κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια προσπάθησε να ισοφαρίσει και αύξησε την πίεσή της, αλλά εμφανίστηκε χωρίς ξεκάθαρες ιδέες στην τελική πάσα και προσπάθεια. Ελάχιστα ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα Λεδέσμα. Μάλιστα, ήταν η Κάντιθ εκείνη που βρήκε χώρους και άγγιξε σε δύο περιπτώσεις το δεύτερο γκολ, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει εκ νέου. Δεν της χρειάστηκε, όμως. Αμύνθηκε αποτελεσματικά και πήρε ένα «χρυσό» τρίποντο που την έβγαλε από τις θέσεις του υποβιβασμού και την ώθησε στην 16η θέση της κατάταξης με 31 βαθμούς, δύο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.