Η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του Europa League αλλά η εκπληκτική Άιντραχτ Φρανκφούρτης προηγήθηκε με 3-0 στο Καμπ Νου στο 67ο λεπτό και με το τελικό 3-2 πήρε την πρόκριση για τους «4», αφήνοντας εκτός τους Καταλανούς. Προκρίσεις και για Λειψία και Γουέστ Χαμ, ενώ στους ημιτελικούς του Europa Conference League προκρίθηκαν, πλην της Μαρσέιγ, οι Ρόμα, Λέστερ και Φέγενορντ.

Οι οπαδοί της Άιντραχτ πίστευαν στην πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, παρά το 1-1 στον πρώτο αγώνα στη Φρανκφούρτη, με αποτέλεσμα να ταξιδέψουν… 30.000 στη Βαρκελώνη! Μια εκδρομή που θα θυμούνται για πάντα και ειδικά από τη στιγή που ήρθε και μια τεράστια πρόκριση για την ομάδα τους, η οποία με γκολ των Κόστιτς (4′ πεν., 67′) και Μπόρε (36′) βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στο Καμπ Νου! Σκορ που δεν γινόταν να ανατραπεί, με τους Ισπανούς να πετυχαίνουν δύο γκολ στις καθυστερήσεις με Μπουσκέτς (91′) και Ντεπάι (πέναλτι στο… 90’+11′), αλλά να μην αποφεύγουν τον αποκλεισμό.

Από εκεί και πέρα, η Λειψία με δύο γκολ του Ενκουνκού, στο 18′ στην αντεπίθεση και στο 87′ με πέναλτι, νίκησε με 2-0 εκτός έδρας την Αταλάντα στη ρεβάνς του 1-1 στη Γερμανία και πήρε κι αυτή την πρόκριση για τους «4» του Europa League, όπως έκανε και η Γουέστ Χαμ με το εμφατικό 3-0 εκτός έδρας επί της Λυών, με γκολ των Ντόουσον (38′), Ράις (44′) και Μπόουεν (48′).

Η τελική 4άδα του Europa Conference League

Σε ό,τι αφορά το Europa Conference League, η Ελλάδα δεν θα έχει τελικά εκπροσώπηση στους ημιτελικούς αφού ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε κόντρα στη Μαρσέιγ, χάνοντας και στην Τούμπα με 1-0. Οι Μασσαλοί, επομένως, πήραν το εισιτήριο για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσουν τη Φέγενορντ, η οποία νίκησε με 3-1 εκτός έδρας τη Σλάβια Πράγας στη ρεβάνς του 3-3 στην Ολλανδία. Οι Ντέσερς (2′, 59′) και Σινίστερα (78′) πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Ρότερνταμ, ενώ οι Τσέχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Τραορέ (14′).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Ρόμα με τον Άμπραχαμ να ανοίγει το σκορ νωρίς (5′) και τον Τζανιόλο να κάνει χατ-τρικ στη συνέχεια (23′, 29′, 49′) καθάρισε εύκολα με 4-0 τη Μπόντο Γκλιμτ και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τη Λέστερ, η οποία βρέθηκε να χάνει από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία με το γκολ του Ζάχαβι στο 27′, αλλά έκανε την ανατροπή με Μάντισον (77′), Περέιρα (88′) και με το τελικό 1-2 προκρίθηκε κι αυτή στους «4».