Οι Βρετανοί θεωρούν ότι η διαδικασία επιλογής των χωρών που θα αναλάβουν να φιλοξενήσουν τα παγκόσμια κύπελλα του 2018 και 2022 ήταν «στημένη».

Με τον τίτλο «Στημένο» εμφανίζεται η βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun» αναφερόμενη στη διαδικασία επιλογής για τα παγκόσμια κύπελλα του 2018 και 2022. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Αλεξέι Σορόκιν, μέλος της Ρωσικής αποστολής, ήταν τόσο σίγουρος ότι η χώρα του θα κέρδιζε τη διοργάνωση που φέρεται να είχε ήδη πει σε μέλη της αντίστοιχης αγγλικής ομάδας από την Τετάρτη ότι «η Ρωσία έχει ήδη όσες ψήφους χρειάζεται για να κερδίσει την ψηφοφορία».

Η εφημερίδα «The daily» επισημαίνει επίσης ότι ο Σορόκιν μίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας προεξοφλώντας το αποτέλεσμα και τον ενημέρωσε ότι πρόκειται για έναν «αδίστακτο διαγωνισμό» και γι αυτό καλό θα ήταν να μην παρευρεθούν στη διαδικασία.

Ο Γενικός Διευθυντής του «Αγγλία 2018», Άντι Άνσον, είναι επίσης αρκετά εκνευρισμένος και τόνισε σε Αγγλικά μέσα: «Νομίζαμε ότι είχαμε τουλάχιστον έξι ψήφους, ίσως επτά ή οκτώ. Ο Ντέιβιντ Ντέιν, εγώ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, αλλά και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ κοιτάζαμε τον κόσμο στα μάτια και ζητούσαμε την ψήφο τους. Όλοι μας έλεγαν ‘Ναι, φυσικά!’. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος μας συμπαθεί».
πηγή: gazzetta