Ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους «4» του Europa Conference League μετά την ήττα με 2-1 από τη Μαρσέιγ, αλλά στο άλλο ζευγάρι που τον ενδιαφέρει δεν βγήκε κανένα συμπέρασμα σε ό,τι αφορά την πρόκριση, αφού Φέγενορντ και Σλάβια Πράγας αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3. Την ίδια ώρα, στο Europa League, η Μπαρτσελόνα έμενε στο 1-1 με την Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη, όπως και η Αταλάντα με τη Λειψία.

Αν αφήσουμε στην άκρη το παιχνίδι της Μασσαλίας, ο άλλος αγώνας που ενδιέφερε το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν αυτός που έγινε στο Ρότερνταμ, όπου η Φέγενορντ υποδέχθηκε τη Σλάβια Πράγας. Όποια ομάδα περάσει από αυτό το ζευγάρι, άλλωστε, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Europa Conference League τον ΠΑΟΚ ή τη Μαρσέιγ. Και όπως έμειναν ανοιχτοί λογαριασμοί ανάμεσα σε Θεσσαλονικείς και Μασσαλους για τη ρεβάνς της Τούμπας, έτσι έγινε και με Ολλανδούς και Τσέχους, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 3-3.

Από εκεί και πέρα, στους δύο εναπομείναντες προημιτελικούς, η Μπόντο Γκλιμτ με ανατροπή -βάζοντας το δεύτερο γκολ στο 89′- νίκησε με 2-1 τη Ρόμα και πήρε το προβάδισμα, ενώ το Λέστερ – Αϊντχόφεν έληξε 0-0 και όλα είναι -και σε αυτή την περίπτωση- ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς.

Europa League: Τρεις ισοπαλίες και νίκη μόνο η Μπράγκα

Σε ό,τι αφορά τους προημιτελικούς του Europa League, λίγο έλειψε για να έχουμε απόλυτη ισορροπία, αφού τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα: Λειψία – Αταλάντα 1-1, Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπαρτσελόνα 1-1, Γουέστ Χαμ – Λυών 1-1! Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο υπήρξε νικητής ήταν στο Μπράγκα – Ρέιντζερς, αλλά όχι με μεγάλο σκορ, αφού οι Πορτογάλοι επικράτησαν με 1-0, άρα οι Σκωτσέζοι έχουν ελπίδες για ανατροπή της κατάστασης στη ρεβάνς.