Όταν έγινε η κλήρωση των προημιτελικών του Europa Conference League, όλοι αναγνώριζαν ότι η Μαρσέιγ είναι το φαβορί αλλά ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες πρόκρισης. Εκτίμηση η οποία επιβεβαιώθηκε στο Βελοντρόμ, αφού ναι μεν οι Γάλλοι νίκησαν, αλλά το τελικό 2-1 αφήνει ανοιχτή την υπόθεση-πρόκριση στους ημιτελικούς, με την ελληνική ομάδα να ποντάρει πλέον στην ατμόσφαιρα της Τούμπας για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς.

Το πρώτο ζητούμενο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν το να μη δεχθεί κάποιο γκολ νωρίς και τελικά, δυστυχώς, δεν το απέφυγε, αφού στο 13′ ο Παγέ βρήκε τον Ζέρσον στο ύψος της μεγάλης περιοχής (οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν οφσάιντ) και αυτός με σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Κακό ξεκίνημα, αλλά η συνέχεια ήταν χειρότερη, αφού η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και κατ’ επέκταση δεν μπορούσε να κάνει κάτι επιθετικά. Τα λεπτά περνούσαν με τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει να γίνει επικίνδυνος και στο 30′ λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, μετά το λάθος του Αουγκούστο, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Ουντέρ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 36′, χρειάστηκε η επέμβαση του Κρέσπο για να μην εκτελέσει ο Μακαμπού σε νέο τετ α τετ, για να κλείσει τελικά με τον χειρότερο τρόπο το ημίχρονο για τους Θεσσαλονικείς, αφού στο 45′ ο Παγέ με εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής, μετά το κόρνερ του Ουντέρ, έγραψε το 2-0.

Βλέποντας τα προβλήματα της ομάδας του, ο Λουτσέσκο έβγαλε στην ανάπαυλα τον Τσιγγάρα για να βάλει τον Ελ Καντουρί και η δικαίωσή του ήταν άμεση, αφού στο 48′ ο Μαροκινός με υπέροχο τελείωμα εντός περιοχής, μετά το τακουνάκι του Ζίβκοβιτς, μείωσε σε 2-1.

Ήταν ένα γκολ που άλλαξε την ψυχολογία των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους να αγχώνονται και τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν τα πάνω τους και να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 58′ με τον Άκπομ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μανταντά, για να ισοφαρίσει. Ο ΠΑΟΚ πατούσε, πλέον, πολύ καλύτερα στα πόδια του, κυκλοφορούσε μπάλα και έκανε το παιχνίδι του, εκνευρίζοντας έτσι και τους οπαδούς των Γάλλων.

Μετά το 70′, όμως, η Μαρσέιγ πήρε ξανά τα πάνω της και μετέφερε σταδιακά το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, με τον Πασχαλάκη να κάνει διαδοχικές αποκρούσεις στο 74′ σε κοντινές προσπάθειες των Γκεντουζί και Σαλιμπά, μετά την εκτέλεση κόρνερ, κρατώντας το 2-1. Όπως έκανε και στο 78′ σε προσπάθεια του Ουντέρ, καθώς η πίεση των γηπεδούχων γινόταν όλο και πιο έντονη.

Πίεση που δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα όμως, με το 2-1 να μένει ως το τέλος και να τα αφήνει όλα ανοιχτά για τη ρεβάνς της Τούμπας.

Μαρσέιγ: Μανταντά, Λιρόλα, Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Κολάσινατς, Γκεντουζί, Γκέιγ, Ζέρσον, Παγέ, Ουντέρ, Μπακαμπού (46′ Ντιένγκ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (46′ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (75′ Μιτρίτσα), Άκπομ (75′ Τσόλακ).