Ότι θα υπήρχε ένταση πριν τον αγώνα της Μαρσέιγ με τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League, το ήξεραν όλοι εξαρχής. Αυτό που δεν ήξεραν όμως και έμαθαν τώρα είναι ότι οι οπαδοί της ελληνικής ομάδας θα πρέπει να πάνε μεμονωμένα στο γήπεδο, αφού έτσι αποφάσισε η γαλλική αστυνομία, προκαλώντας την αντίδραση της ΠΑΕ.

Το κλίμα στη Μασσαλία δεν είναι καθόλου καλό με όσα έχουν γίνει και τα οποία είχαν ως συνέπεια και τη σύλληψη δύο Ελλήνων. Και αφού το κλίμα δεν είναι καλό, η αστυνομία πήρε μια απόφαση που η ίδια θεωρεί σωστή αλλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αντιλαμβάνονται ως επικίνδυνη.

Συγκεκριμένα, η γαλλική αστυνομία αποφάσισε ότι οι οπαδοί της ελληνικής ομάδας θα πρέπει να πάνε στο γήπεδο μεμονωμένα. Να μην συγκεντρωθούν όλοι μαζί σε ένα σημείο δηλαδή αλλά να πάνε μεμονωμένα, με εξαίρεση όσους πήγαν στη Μασσαλία με πούλμαν (7 πούλμαν από Ελλάδα και 5 από Γερμανία).

Αυτοί θα πάνε κανονικά με τα πούλμαν στο Βελοντρόμ αλλά οι άλλοι θα πρέπει να πάνε μεμονωμένα, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία αφού ίδια απόφαση είχε παρθεί και πριν το Μαρσέιγ – Βασιλεία και τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά για τους οπαδούς της ελβετικής ομάδας που έφτασαν μεμονωμένα στο γήπεδο, αφού δέχθηκαν επίθεση και υπήρξαν τραυματισμοί.