Ήταν Ιανουάριος όταν στη Μπάγερν Μονάχου ανησύχησαν για τον Αλφόνσο Ντέιβις, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορονοϊό και στη συνέχεια παρουσίασε μυοκαρδίτιδα. Και είναι Απρίλιος τώρα που ο 21χρονος Καναδός αριστερός μπακ επιστρέφει στη δράση και διεκδικεί θέση βασικού στο Champions League, όπως είπε ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Οι Βαυαροί αντιμετωπίζουν την Τετάρτη (6/4) τη Βιγιαρεάλ στον πρώτο προημιτελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον Ντέιβις. Ο νεαρός αριστερός μπακ-χαφ, ο οποίος ήταν η αποκάλυψη της σεζόν 2019-20, όταν η ομάδα του Μονάχου είχε κατακτήσει το Champions League, ξεπέρασε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την μυοκαρδίτιδα και είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον Νάγκελσμαν, ο οποίος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει ακόμη και θέση βασικού ο Ντέιβις, τον οποίο η Μπάγερν άφησε εκτός δράσης για περισσότερο καιρό από όσο χρειαζόταν, θέλοντας να είναι απολύτως βέβαιη ότι δεν θα υπάρξει νέο, ενδεχομένως πιο σοβαρό, πρόβλημα με την καρδιά του.