Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, Λουίς Φαν Χάαλ, αποκάλυψε ότι πάσχει από επιθετικό καρκίνο του προστάτη και ήδη έχει κάνει μέχρι στιγμής 25 ακτινοθεραπείες. Ο διάσημος Ολλανδός τεχνικός, με θητεία σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν ήθελε αρχικά να μιλήσει για την ασθένειά του στους παίκτες του για να μην τους επηρεάσει, αποκαλύπτοντας ότι λάμβανε θεραπείες στο νοσοκομείο τα βράδια, μετά τις προπονήσεις.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στα πλαίσια της συζήτησης για την ταινία της ζωής του στο ολλανδικό Humberto.

«Ο σκηνοθέτης δεν κινηματογραφεί μόνο τον προπονητή, αλλά και το άτομο πίσω από τον προπονητή. Τότε έχεις την επιλογή: το δείχνεις ή όχι; Νομίζω ότι αυτό είναι μέρος της ζωής» τόνισε ο Φαν Χάαλ και συμπλήρωσε: «Έχω περάσει τόσα πολλά στη ζωή μου με τον θάνατο, στην οικογένειά μου, με τη γυναίκα μου (σ.σ. έχασε τη γυναίκα του Φερνάντα από καρκίνο στο πάγκρεας). Μάλλον έχω γίνει πιο πλούσιος στη ζωή μου ως άνθρωπος εξαιτίας όλων αυτών των εμπειριών.

Σκέφτηκα ότι αυτό έπρεπε να υπάρχει και στην ταινία. Είχα μια εξαιρετική θεραπεία. Το λες και σε φίλους και συγγενείς, αλλά αυτό λέει κάτι και για την οικογένειά μου, ότι το κρατούν μυστικό. Κατά τις περιόδους μου ως προπονητής της εθνικής, πήγαινα στο νοσοκομείο κάθε βράδυ, χωρίς να το ξέρουν οι παίκτες».