Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει και το βρετανικό ποδόσφαιρο μετά τις κυρώσεις κατά του Ρώσου ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ενόψει του προημιτελικού κυπέλλου με τη Μίντλεσμπρο το ερχόμενο Σάββατο (19/3) η Τσέλσι κατέθεσε αίτημα στην FA να γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών, επικαλούμενη λόγους «αθλητικής ακεραιότητας».

Ο σύλλογος του Λονδίνου επικαλείται την απόφαση της κυβέρνησης που του απαγορεύει να πουλά εισιτήρια για τους αγώνες του, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στον Ρώσο ολιγάρχη, και επισημαίνει ότι δεν θεωρεί δίκαιο να γίνει ο αγώνας στο «Ριβερσάιντ» παρουσία ελάχιστων φιλάθλων της (μόνο όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια πριν την επιβολή του μέτρου μπορούν να παρευρεθούν).

«Είναι σημαντικό για τη διοργάνωση το ματς με τη Μίντλεσμπρο να γίνει κανονικά, όμως με μεγάλη απροθυμία ζητάμε από την FA να ορίσει τον αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, για λόγους αθλητικής ακεραιότητας. Η Τσέλσι αναγνωρίζει ότι μία τέτοια εξέλιξη θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στη Μίντλεσμπρο και τους φιλάθλους της, όπως και στους δικούς μας φιλάθλους που έχουν ήδη αγοράσει έναν περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, που πουλήθηκαν πριν την επιβολή των μέτρων. Πιστεύουμε όμως ότι αυτός είναι ο δικαιότερος τρόπος να προχωρήσουμε υπό τις παρούσες συνθήκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τσέλσι.