Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε 39 πόντους καθώς οι Μιλγουόκι Μπακς επιβλήθηκαν με 142-115 των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στo «Paycom Center». Αύτη ήταν η 5η συνεχόμενη νίκη των «ελαφιών». Οι πρωταθλητές του NBA έχουν ρεκόρ 41-25 και βρίσκονται στην 3η θέση της ανατολικής περιφέρειας.

Ο «Greek Freak» ήταν ασταμάτητος. Έβαλε σχεδόν 40 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής με 13 στα 19 σουτ, συμπεριλαμβανομένου του εντυπωσιακού 100% από τα 6,75 μ. καθώς είχε 4/4! Με τα τόσα εύστοχα τρίποντα ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του αυτή τη σεζόν. Επίσης είχε 9/13 ελεύθερες βολές. Παράλληλα, μάζεψε επτά ριμπάουντ και μοίρασε ισάριθμες ασίστ, ενώ είχε τρία κλεψίματα κι ένα μπλοκ. Άξιοι συμπαραστάτες του Έλληνα σούπερ σταρ ο Κρις Μίντλετον που πρόσθεσε 25 πόντους κι ο Μπόμπι Πόρτις που έβαλε 18, ενώ συνολικά επτά παίκτες έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έπαιξε τέσσερα λεπτά και είχε δύο πόντους.

Η πρώτη περίοδος ήταν μόνο… επίθεση και από τις δύο πλευρές. Οι Μπακς πήραν κεφάλι στο σκορ με την λήξη του αρχικού 12λεπτου 39-34. Η συνέχεια δεν ήταν διαφορετική γι’ αυτό και δεν προκάλεσε εντύπωση ο 53% ευστοχίας που είχαν στα σουτ εντός πεδίας ή για τους 142 πόντους που σημείωσαν – αμφότερες οι καλύτερες επιδόσεις τους στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 18 πόντους στη διάρκεια του πρώτου μέρους κλείνοντας το ημίχρονο μ’ ένα μακρινό buzzer-beater. Στο δεύτερο μέρος πέτυχε άλλους 21, τους επτά από αυτούς στα δύο πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου όταν και η ομάδα του προηγήθηκε με 115-96. Πέραν κάποιων σημείων στην αρχή του ματς, η κυριαρχία των Μπακς δεν αμφισβητήθηκε ούτε και το ότι θα έφταναν στη νίκη. Άλλωστε, από τους γηπεδούχους ο μόνος που πάλεψε ήταν ο Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ που έβαλε 33 πόντους, είχε 14 ασίστ (ρεκόρ καριέρας) και μάζεψε επτά ριμπάουντ.

Οι Μπακς δεν σταματούν καθώς αύριο (10/3, 03:00) φιλοξενούνται από τους Ατλάντα Χοκς έχοντας ως στόχο να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί τους στα έξι ματς και να συνεχίσουν να «σκαρφαλώνουν» στην κατάταξη της Ανατολής.