Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει την αποπληρωμή των χρεών της Τσέλσι προς το πρόσωπό του, αποφασίζοντας να δωρίσει και τα έσοδα που θα λάβει στους πληγέντες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης του βρετανικού συλλόγου, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα, με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε ότι μπαίνει πωλητήριο στην Τσέλσι.

Ωστόσο, αποφάσισε να διαγράψει όλα τα χρέη της Τσέλσι προς το πρόσωπό του, τα οποία άγγιζαν τις 1,5 δισεκατομμύρια λίρες, την ίδια ώρα που έδωσε εντολή στην ομάδα του να ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα όπου όλα τα καθαρά έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στην Ουκρανία.

«Δεν θα ζητήσω να αποπληρωθεί κανένα δάνειο. Αυτό δεν ήταν ποτέ δουλειά για εμένα να, αλλά καθαρό πάθος για το παιχνίδι και τον σύλλογο. Έχω δώσει οδηγίες στην ομάδα μου να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα προς όφελος όλων των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμπράμοβιτς.

Κι όλα αυτά λίγες ημέρες, λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να διαπραγματεύεται για την ειρηνοποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Πηγή: gazzetta.gr