Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης με στόχο ακόμη μία νίκη και τελικά πέτυχε αυτό που ήθελε επικρατώντας με 5-1, βάζοντας όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν σκόραρε στο πρώτο αλλά στο δεύτερο έβαλε τρία μέσα σε πέντε λεπτά καθαρίζοντας την υπόθεση-νίκη και από εκεί φρόντισε να ανεβάσει το σκορ, χαρίζοντας ένα ευχάριστο 90λεπτο σε όσους αποφάσισαν να πάνε στο γήπεδο.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που πήραν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, γεμίζοντας αρκετά για την περιοχή των Αρκάδων στο πρώτο 15λεπτο, με την άμυνα όμως να καθαρίζει εύκολα όλες τις φάσεις. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 17′ ζήτησαν και πέναλτι για σπρώξιμο του Βατσλίκ στον Μπενίτο, με τον διαιτητή και το VAR να θεωρούν όμως ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Τρία λεπτά μετά οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Τικίνιο αλλά ο Τασουλής κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, για να πάρουν στη συνέχεια μέτρα οι φιλοξενούμενοι, να ανέβουν και να πλησιάσουν στο γκολ στο 38′ με το σουτ του Μπενίτο που απέκρουσε ο Βατσλίκ.

Όσο για τους Πειραιώτες, οι οποίοι στο 35′ έχασαν με ενοχλήσεις τον Τικίνιο και τον αντικατέστησαν με τον Ελ Αραμπί, είχαν μεγάλη φάση για να ανοίξουν το σκορ στο 45′ αλλά ο Εμβιλά από καλή θέση εντός περιοχής έκανε πολύ κακό τελείωμα και το 0-0 δεν άλλαξε.

Φάση από τον αγώνα Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης

Ξέσπασμα με 5άρα

Αυτό, τελικά, θα γινόταν στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αφού ο Ολυμπιακός έβαλε τρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά! Η αρχή έγινε στο 52′, όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ και ο Παπασταθόπουλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Δύο μετά μετά, στο 54′, δόθηκε η συνέχεια από τον Μασούρα που έγραψε το 2-0 από κοντά, για να ακολουθήσει τρία λεπτά αργότερα, στο 57′, το 3-0 ξανά από τον Μασούρα, αυτή τη φορά με κεφαλιά-ψαράκι μετά το γύρισμα του Βρουσάι.

Τα πάντα, όπως αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε, είχαν κριθεί και απέμενε να φανεί αν οι ερυθρόλευκοι θα έκοβαν ρυθμό ή θα συνέχιζαν με στόχο κι άλλα γκολ. Και τελικά έκαναν το δεύτερο… Στο 67′ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά και ο Μπουχαλάκης με προβολή από κοντά ανέβασε το σκορ στο 4-0, για να έρθει λίγο μετά, στο 74′, το γκολ της τιμής για τον Αστέρα.

Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Βατσλίκ ο Ριέρα με ωραία ενέργεια γύρισε για τον Καρμόνα που με προβολή μείωσε σε 4-1, «εκνευρίζοντας» τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 84′ με ωραίο τελείωμα του Ροντρίγκες έφτασε στο 5-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46′ Σισέ), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά (61′ Μπουχαλάκης), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά (46′ Βαλμπουενά), Ζοάο Καρβάλιο, Μασούρας (74′ Ροντρίγκες), Τικίνιο (35′ Ελ Αραμπί).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο (68′ Κανελλόπουλος), Βαλιέντε (80′ Ιγκλέσιας), Κρέσπι, Καπίγια, Σίτο (59′ Τιλίκα), Μπενίτο (68′ Σονί).