Την κατάκτηση του 9ου Λιγκ Καπ της ιστορίας της και παράλληλα του πρώτου -χρονικά- τίτλου της φετινής σεζόν πανηγυρίζει η Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα, η οποία επικράτησε της Τσέλσι σε έναν συγκλονιστικό τελικό που είχε τέσσερα γκολ που ακυρώθηκαν και… 22 εκτελέσεις πέναλτι μέχρι να προκύψει νικητής, με τον τερματοφύλακα Κέπα να γίνεται μοιραίος για τους χαμένους αφού ήταν ο μόνος που αστόχησε.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά δεν είχε γκολ. Για την ακρίβεια, οι κόκκινοι σκόραραν με τον Μάτιπ αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Φαν Ντάικ, ενώ οι μπλε είχαν δύο δοκάρια με τον Μάουντ. Γενικά, τόσο η μία όσο και η άλλη ομάδα θα μπορούσαν να νικήσουν είτε από το 90λεπτο είτε στην παράταση, αλλά γκολ δεν έβαλε καμία.

Έτσι, Λίβερπουλ και Τσέλσι οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, με τον τερματοφύλακα των Λονδρέζων, Τόμας Τούχελ, να κάνει την κίνηση που έκρινε τα πάντα: Έβγαλε τον τερματοφύλακα Μεντί και έβαλε τον Κέπα που θεωρείται καλύτερος στα πέναλτι. Και τελικά, έπειτα από… 22 εκτελέσεις, ο Κέπα ήταν ο μοναδικός που αστόχησε, καταδικάζοντας την Τσέλσι και «χαρίζοντας» το τρόπαιο στη Λίβερπουλ.