Μετά την ήττα με 2-1 στο Μπέργκαμο πριν μια εβδομάδα, ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν ήταν το φαβορί κόντρα στην Αταλάντα αλλά είχε ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Europa League. Ελπίδες για τις οποίες… δεν πάλεψε όμως, αφού η εικόνα του στη ρεβάνς ήταν πολύ κακή, δεν φάνηκε ποτέ επιθετικά με εξαίρεση ένα σουτ του Μ. Καμαρά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και τελικά ηττήθηκε με 0-3 και είπε «αντίο» στην Ευρώπη για φέτος.

Το ιδανικό για τους ερυθρόλευκους θα ήταν να κάνουν ό,τι και στο πρώτο παιχνίδι. Να προηγηθούν νωρίς δηλαδή και η αλήθεια είναι ότι έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν στο 7′ με τον Μ. Καμαρά που βρήκε χώρο και έπιασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο έφυγε λίγο άουτ.

Ήταν μια φάση που ζέστανε κι άλλο το Καραϊσκάκη αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τόσο οι Πειραιώτες όσο και οι Ιταλοί δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση να ρισκάρουν και προσπαθούσαν να παίξουν όσο το δυνατόν πιο σίγουρα. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια καλή φάση.

Μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο 10λεπτου του πρώτου μέρους… Στο 38′ ήταν η σωτήρια παρέμβαση του Ρέμπτσιουκ στην προσπάθεια του Χάτεμπερ, μετά την πάσα του Πεσίνα, αυτή που απέτρεψε το 0-1, αλλά όχι για πολύ.

Στο 40′ η Αταλάντα βγήκε γρήγορα μπροστά, ο Λαλά έδειχνε να προλαβαίνει τον Μέλε και να ελέγχει τη μπάλα, αλλά τελικά έκανε μεγάλο λάθος και ο Δανός βρήκε την ευκαιρία να νικήσει τον Βάτσλικ για το 0-1, με το πρώτο ημίχρονο να κλείνει τέλεια για την ιταλική ομάδα και πολύ άσχημα για την ελληνική.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαε τον Σισέ και έβαλε τον Μασούρα ελπίζοντας σε βελτίωση της επιθετικής παρουσίας της ομάδας του, αλλά δεν έγινε έτσι… Ο Ολυμπιακός ήταν φανερό ότι είχε μεγάλο πρόβλημα στο να δημιουργήσει κάτι καλό, με την κατάσταση να μη βελτιώνεται ούτε μετά την είσοδο του Βαλμπουενά.

Για την ακρίβεια, ο Γάλλος μπήκε ως αλλαγή στο 60′ και στο 66′ ουσιαστικά κρίθηκαν τα πάντα, αφού η Αταλάντα έφυγε στην αντεπίθεση και οι Κουπμάινερς και Μπογκά συνεργάστηκαν, για να καταλήξει η μπάλα στον Μαλινόφσκι και από εκεί στα δίχτυα για το 0-2.

Τα πράγματα ήταν, πλέον, εξαιρετικά δύσκολα για τους Πειραιώτες και αμέσως μετά, στο 69′, χάθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για μια μεγάλη ανατροπή, αφού ο Βατσλίκ με ωραίο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βατσλίκ, γράφοντας το 0-3 με το δεύτερό του γκολ.

Και από εκεί και πέρα, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, τα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού ήταν τυπική διαδικασία…

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46′ Μασούρας), Λαλά (68′ Ελ Αραμπί), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά. Εμβιλά (68′ Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ, Τικίνιο (74′ Φαντιγκά), Ονιεκούρου (60′ Βαλμπουενά).

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (90′ Τσιταντίνι), Τζιμσίτι, Χάτεμπερ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μέλε (84′ Πετζέλα), Μαλινόφσκι (84′ Μιχάιλα), Πεσίνα (57′ Κουπμάινερς), Πάσαλιτς (57′ Μπογκά).