Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί επέστρεψε στα γήπεδα έπειτα από 423 πολύ δύσκολες μέρες, έπειτα από τον πολύ σοβαρό αυτοτραυματισμό του από βεγγαλικό, που λίγο έλειψε να του κοστίσει την όραση και να οδηγήσει σε άδοξο φινάλε την καριέρα του.

Ο διεθνής Νορβηγός, πρώην μπακ του Ολυμπιακού, έπαιξε σε όλο το ματς της Γαλατασαράι με την Γκαζιάντεπ (εκτός έδρας νίκη με 3-2) φορώντας ειδικά προστατευτικά γυαλιά και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ήταν εμφανώς συγκινημένος για το μεγάλο come back.

«Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Προφανώς πέρασα δύσκολες στιγμές. Ήταν ένας σκληρός τραυματισμός. Πάλεψα πολύ. Το να επιστρέψω στο γήπεδο ήταν σαν να έκανα το αγαπημένο μου πράγμα. Με έκανε να νιώσω ότι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα για δεύτερη φορά, σαν να ξεκινούσα το ποδόσφαιρο για δεύτερη φορά. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή τη διαδικασία» δήλωσε αρχικά ο 30χρονος μπακ και πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τον μάνατζέρ μου, τον δάσκαλο Φατίχ (σ.σ. Τερίμ), όλους τους υπαλλήλους της Γαλατασαράι, τον προπονητή μας Ντομενέκ Τορέντ, τον πρόεδρό μας, τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς μας που πάντα με στήριζαν.

Όλη η Τουρκία με έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό που πέρασα. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή βραδιά για μένα. Το να πάρουμε επίσης τους τρεις βαθμούς στην πρώτη μου εμφάνιση στο γήπεδο μετά από πολύ καιρό, ήταν κάτι που με έκανε ευτυχισμένο».

Με τους τρεις βαθμούς που πήρε η Γαλατασαράι έφτασε στους 32 έπειτα από 26 αγωνιστικές στην Super Lig και πήρε βαθιά ανάσα καθώς απομακρύνθηκε έξι βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η μεγάλη ομάδα της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται στη 13η θέση, 11 βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.